S-a schimbat modificarea

Legea comercializarii produselor alimentare trebuia sa intre in vigoare pe data de 13 Noiembrie 2009, dar – dupa cum ma asteptam – au aparut elemente care au facut aproape imposibila aplicarea acesteia. Chiar ma intrebam in articolul precedent, pe aceeasi tema ( A fost promulgata Legea comercializarii produselor alimentare ), ce artificii se vor face ? Ei bine, nu ma asteptam ca primul pas inapoi sa il faca tocmai cei care au initiat acest proiect de lege, adica producatorii, prin cererea de modificare a legii, pe care au formulat-o. Motivul ? Simplu : legea are multe lipsuri sau nepotriviri, care ingreuneaza sau fac imposibila aplicarea ei. Cele mai importante sunt : termenele de plata care nu pot fi unitare pentru toti producatorii ( nu se poate ca un producator de carne sa aiba acelasi termen de plata cu un producator de vinuri, ca exemplu ), incadrarea produselor in diferite categorii, nedefinirea corecta a notiunilor de consumator si comerciant ( de aici s-au nascut o serie de confuzii ) si omiterea includerii retelelor de tip cash & carry in ecuatie.

Proiectul de modificare a legii initiale deja s-a depus la Camera Deputatilor cu intentia de a corecta erorile. De ce nu s-au intalnit toti producatorii, inainte sa se promulge legea ? De ce nu si-au exprimat inainte nemultumirile sau de ce nu au semnalat inainte nepotrivirile de la un producator la altul ? In felul acesta s-a creat un precedent iar marii retail-eri atat au asteptat. Daca suntem prosti…am facut o chestie tipic romaneasca : am aruncat cu piatra mai intai si pe urma am verificat in ce directie am aruncat…Stai sa vezi cand or venii retail-erii cu amendamente la lege…atunci sa te tii. Dupa parerea mea e o cauza aproape pierduta pentru producatori. Daca vor fi ceva modificari, dupa aplicarea noii legi, acestea nu vor fi foarte mari si – in felul asta – am mai trecut printr-o furtuna intr-un…pahar cu apa.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,033 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » S-a schimbat modificarea

Spune-ți părerea

  1. Social comments and analytics for this post…

    This post was mentioned on Twitter by claudiuc73: S-a schimbat modificarea. O chestiune tipic romaneasca http://bit.ly/4Gh3vG

    Răspunde
  2. proiectu’ de modificare ca proiectu’, da’ intrebarea mea e urmatoarea:
    io cu cine votez, bre?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: