SABMiller va construi o nouă fabrică de bere în Nigeria

SABMiller Africa a anunţat la 1 martie 2011 că va investi peste 100 de milioane de dolari în construirea unei fabrici ecologice de bere în Onitsha, în sud-estul Nigeriei. Guvernul statului Anambra şi alţi investitori nigerieni vor deţine până la 20% din acţiunile noii afaceri. Aceasta urmează achiziţiilor de succes ale Pabod Breweries Ltd. (Port Harcourt) şi Voltic Nigeria Limited (Lagos) din 2009.

Etapa iniţială de investiţii se va axa pe dezvoltarea unui depozit de distribuţie, urmată ulterior de construcţia propriu-zisă a fabricii de bere. La finalizare, fabrica, care va produce Grand Lager, Eagle şi Castle Milk Stout printre alte mărci, va deţine capacitatea de a produce 500.000 hl de bere şi de băuturi pe bază de malţ, având şi posibilitatea de a îmbutelia apă, dar şi alte băuturi.

Comunităţile din Onitsha şi din oraşele înconjurătoare vor beneficia în mod semnificativ de crearea locurilor de muncă, precum şi de activităţile comerciale şi serviciile de suport. Se vor crea 180 de noi locuri de muncă ce vor fi instruite pe plan local, acest număr sporind la 450 pe măsură ce volumul de producţie va creşte. Materiile prime locale vor fi folosite pentru susţinerea economiei locale şi a eforturilor Guvernului privind eradicarea sărăciei şi crearea de locuri de muncă.

Mark Bowman, Director de Gestiune al SABMiller Africa, a comentat: „În ultimii 5 ani am investit peste 1 miliard de dolari în Africa. Anunţul de astăzi este un indiciu al angajamentului nostru privind creşterea capacităţii noastre şi de a ne consolida poziţia ca unul dintre producătorii principali internaţionali de bere pe continentul african în timp ce contribuim la dezvoltarea pozitivă a comunităţilor locale în care ne desfăşurăm activitatea.”

Sursa foto: sabmiller.com

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,094 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » SABMiller va construi o nouă fabrică de bere în Nigeria
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: