Salamul de Sibiu Agricola Bacău a depășit 42% cotă de piață

În perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011, Salamul de Sibiu Agricola Bacău a atins o cotă de piaţă de 42,1% din punct de vedere valoric (39% în volum) în total segment Salam de Sibiu comercializat în România (potrivit MEMRB România).

„De altfel, în luna decembrie am vândut o cantitate record de Salam de Sibiu pentru noi – declară Angelica Şmil, directorul companiei Salbac SA, firmă din cadrul grupului Agricola Bacău. În anul 2010, Salbac SA Bacău a înregistrat o creştere totală de 27% a volumelor de mezeluri şi specialităţi vândute şi de 31% în valoare. Consider că este o performanţă a echipei noastre de la Salbac şi e de ajuns să dau câteva exemple: Salamul de Sibiu este lider de piaţă în segmentul său şi continuă să crească uşor, mai ales în condiţiile în care piaţa a scăzut anul trecut, Crenvurştii Agricola Bacău au înregistrat în 2010 creşteri ale vânzărilor de 49% în volum (de 6-7 ori mai mult decât ritmul pieţei), iar Salamurile fierte afumate au înregistrat creşteri de 15% – dublu faţă de piaţă şi am lansat cu succes şi Cârnaţii Sticks”.

Grupa salamurilor crude uscate de la Agricola Bacău a înregistrat cele mai mari creşteri în 2010, respectiv + 47% în volum, pe o piaţă care a scăzut cu câteva procente. Agricola Bacău deţine în 2010 o cotă de piaţă valorică de 11,7% în categoria crude uscate.
Sortimentul cu cea mai mare notorietate, Salamul de Sibiu Agricola Bacău, a avut în anul 2010 o evoluţie crescătoare de la lună la lună, consolidându-şi la final de an poziţia de lider în total segment Salam Sibiu comercializat pe piaţa din România (poziţie adjudecată în iunie 2009), cu o cotă de piaţă valorică de 42%, detaşat faţă de ceilalţi producători.

„Pentru anul 2011, ne-am planificat creşteri ale vânzărilor de 18%. Ne vom focusa în continuare pe Salamul de Sibiu şi grupa de crenvurşti, vom lansa câteva mezeluri crude uscate noi pentru HoReCa şi vitrinele asistate. Avem în vedere şi câteva investiţii absolut necesare – aproximativ 2 mil. lei – demararea unui proiect de extindere cu încă 3 tunele de afumare, pentru Salamul de Sibiu, pe care anul acesta ne-am propus să îl şi exportăm, în condiţiile în care se va ridica restricţia impusă de UE la carnea de porc.
De asemenea, intenţionăm să extindem cât mai mult, pe verticală, implementarea sistemului de management al performanţei, deoarece sistemul de motivare a angajaţilor îşi arată deja roadele”, a precizat Angelica Şmil.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *