Sarantis va reloca producția de cosmetice din România în Grecia

Ca urmare a anunţului grupului SARANTIS din data de 15 octombrie 2013 cu privire la transferul producţiei produselor de îngrijire pentru faţă şi corp ELMIPLANT, BIOTEN şi KOLASTYNA din România în Grecia, SARANTIS ROMÂNIA are următoarea poziţie:

logoSarantisRomaniaSARANTIS ROMÂNIA a fost fondat în 1996 şi încă de la înfiinţarea acestuia şi-a întărit poziţia pe piaţa de cosmetice şi produse de uz casnic.

În acest moment SARANTIS ROMÂNIA deţine a doua cea mai importantă poziție în cadrul grupului Sarantis în ceea ce priveşte operaţiunile internaţionale, ajungând la o cifra de afaceri de aproximativ 35 milioane EUR pe anul 2012, oferind 240 locuri de muncă (excluzând producţia). SARANTIS ROMÂNIA are un centru de distribuţie şi sedii de 6.319 mp cu o capacitate de 7.500 paleţi, iar forţa de vânzări ajunge la o medie de 1.568 vizite / zi.

SARANTIS ROMANIA, fiind o filială strategică a grupului SARANTIS, plănuieşte să întărească poziţia pe piaţa românească.

Apropiatul transfer de producţie, planificat a se efectua în luna mai a anului viitor, presupune o mică parte a bussinesul din România. Această mutare face parte din direcţia strategică a grupului, aducând beneficii pentru SARANTIS ROMÂNIA, şi ajutând grupul să susţină activităţile comerciale ale filialei din România prin creşterea eficienţei producţiei.

Fabrica Elmiplant din Berceni (Bucureşti) realizează o producţie anuală de aproximativ 6 milioane unităţi. Brandurile fabricate aici sunt Elmiplant, Bioten – inclusiv linia pentru export şi Kolastyna – un brand polonez aparţinând grupului Sarantis. În prezent, în fabrica din Berceni (Bucureşti) lucrează 49 de persoane. În acest moment, se estimează că un număr de aproximativ 30 de persoane vor fi disponibilizate, primind salarii compensatorii la sfârşitul activităţii lor în companie. Ceilalţi angajaţi, din departamentul administrativ, vor rămâne în Sarantis Romania SA – sediul central din Popeşti-Leordeni.

“Pe termen mediu şi lung, atât produsele relocate (Elmiplant, Bioten, Kolastyna), cât şi celelalte produse fabricate în Grecia, vor avea acelaşi nivel calitativ cu care consumatorii au fost obişnuiţi. Un element important în această decizie a fost reprezentat de amploarea pe care a înregistrat-o gama pentru export şi, implicit, potenţialul de creştere pe această direcţie. Apropiatul transfer va aduce beneficii pentru SARANTIS România – prin atingerea de economii de scară – surţinând suportul activităţilor comercial ale brandurilor noastre în România.” Dr. Farmacist Elena Cremenescu, Deputy General Manager punct de lucru Berceni, Sarantis Romania.

În acelaşi timp, fabrica din Grecia va permite companiei să urmeze noi trenduri şi tehnologii, pentru a creşte calitatea produselor şi să aducă o valoare crescută consumatorilor.

În plus, conform strategiei grupului, România va deveni centrul de bază pentru CERCETARE şi DEZVOLTARE pentru Europa Centrală şi de Est, sub coordonarea Dnei Farmacist Elena Cremenescu, fondatorul brandului Elmiplant.

Elmiplant este un brand românesc creat în 1992 de către Elena şi Ion Cremenescu. La sfârşitul anului 2007, brandul Elmiplant a fost preluat de către grupul elen Sarantis pentru suma de 6,5 milioane euro. Filiala românească a grupului elen Sarantis are sediul central în Bucureşti şi activează în România din anul 1996. Portofoliul Sarantis include produse cosmetice, produse pentru sănătate şi îngrijire, cosmetice selective şi produse de îngrijire a casei.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,004 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Sarantis va reloca producția de cosmetice din România în Grecia
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] va reloca producția de cosmetice de îngrijire pentru faţă şi corp ELMIPLANT, BIOTEN şi KOLASTYNA din România în […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: