Scădere cu 8% a volumului de bere pe piața din România pentru SABMiller

Al doilea cel mare producător de bere din lume, SABMiller, a raportat ieri, 17 noiembrie 2011, o creştere a volumelor de bere cu 3% în prima jumătate a lui 2011 (până la 30 septembrie 2011), faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deşi s-au înregistrat creşteri ale volumului de bere în America Latină(+8%), Africa(+15%) şi Asia(+9%), pieţele din America de Nord şi Europa nu au performat. Astfel, America de Nord a înregistrat o scădere cu 2% a volumelor de bere din cauza economiei în declin şi a scăderii cheltuielilor de consum, iar în Europa volumele au scăzut cu 6% pe fondul vânzărilor slabe şi a creşterii preţului la materiile prime.

Volumele din Cehia au scăzut cu 1%, piaţa fiind afectată de cererea de consum slabă şi de condiţiile meteo nefavorabile din luna iulie 2011. Volumele în Polonia au scazut deasemenea cu 2%, iar în România scăderea a fost de 8%, cele două pieţe fiind afectate de intensificarea concurenţei, de climatul economic fragil şi de scăderea consumului.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,075 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Scădere cu 8% a volumului de bere pe piața din România pentru SABMiller
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: