Scandia Sibiu relansează o gamă de pate-uri cu o nouă rețetă, fără E-uri

Scandia Sibiu relansează o nouă gamă de pate-uri cu o nouă rețetă, curată, care nu conține E-uri. Noile pate-uri sunt realizate din ficat integral de pui, porc, gâscă, rață sau curcan dupa o rețetă clasică din 1922 pe care Josef Theil, cel care a deschis fabrica Scandia in Sibiu, o prepara. Produsele sunt disponibile la raft începând cu această lună.

scasb-pate-de-rata-200gConform unui studiu realizat de Scandia Sibiu pe tema obiceiurilor alimentare, 74% dintre români sunt preocupați de dietă și de propria greutate. O simplă căutare pe internet folosind cuvântul cheie „dietă” generează aproape 90.000.000 rezultate în 0.20 secunde. Mediatizarea unor rețete de succes privind alimentația echilibrată sau dietele recomandate pentru scăderea rapidă în greutate și vizibilitatea unor personalități publice a căror siluetă sugerează perfecțiunea au fundamentat o preocupare crescândă a românilor față de greutatea ideală.

Studiul arată că 7 din 10 români citesc etichetele atunci când cumpără un produs nou lansat pentru piață. Printre informațiile verificate pe etichetă pe primul loc se află numărul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar și beneficiile pentru sănătate.

Mai mult de jumătate din românii intervievați sunt foarte preocupați de existența aditivilor alimentari în produsele existente la rafturi. La nivelul populației studiate nu este clară distincția între aditivii naturali, fără efecte negative asupra sănătății și cei artificiali, nerecomandați pentru o alimentație echilibrată. În consecință, 3 din 10 orășeni sunt de părere că toate E-urile dăunează grav sănătății în timp ce 4 din 10 orășeni înțeleg că există aditivi alimentari fără efecte negative asupra sănătății. Persoanele din mediul urban dezaprobă adăugarea aditivilor pentru culoare sau aroma mai placute ori pentru a menține prospețimea produsului, dar tind să fie mai indulgenți cu aditivii adăugați pentru a reduce numărul de bacterii dăunătoare din alimente. Astfel, 50% dintre aceștia afirmă că adăugarea aditivilor pentru a reduce numărul de bacterii dăunătoare din anumite produse este un lucru bun în timp ce aproximativ trei sferturi resping includerea aditivilor pentru un aspect mai plăcut (78%) sau pentru potențarea aromei (74%).

Scandia Sibiu vine în întampinarea tendințelor românilor de a fi mai atenți la ce consumă cu o inovație: rețeta de pate-uri fără E-uri si alți aditivi. În ceea ce privește metoda de conservare aceasta este una tradițională: procedeul de sterilizare, fiind fierberea în abur a recipientului ermentic închis și este asemănătoare cu bain marie-ul, metoda folosită în gospodăriile românilor pentru gemuri sau conserve de toamnă.

Noile rețete care nu conțin niciun aditiv, E, colorant sau conservant, păstrează cu rigoare gustul de pate cu care Scandia Sibiu și-a obișnuit consumatorii.

Scandia Food este lider pe piaţa conservelor pe bază de carne din România, având o cotă de piaţă în volum de peste 50% (sursa: Nielsen, februarie-martie 2013 şi un portofoliu variat, prezent în categorii precum: pate carne, pate vegetal, carne şi mâncare la conservă. Mărcile cu renume care poartă umbrela Scandia Food sunt: Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la nesletterul zilnic gratuit.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

 

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,009 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Scandia Sibiu relansează o gamă de pate-uri cu o nouă rețetă, fără E-uri
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: