Next_Capitall

Sigillum Moldaviae, noul brand lansat de VINCON ROMANIA

Sigillum Moldaviae este noul brand de vinuri lansat luna aceasta de VINCON ROMANIA, unul dintre cei mai mari producători de vinuri și vinars din România. Sigillum Moldaviae propune o gamă de vinuri cu denumire de origine controlată, care provin din podgoriile Huși, Odobești și Panciu, podgorii moldovenești recunoscute pentru vinurile de calitate.

Lansarea noului brand Sigilium Moldaviae completează portofoliul de vinuri VINCON ROMANIA și răspunde nevoilor consumatorilor români din cel mai mare segment de piață, mainstream.

Sigillum MoldaviaeConsumatorii preferă vinurile demiseci și demidulci

Conform Retail Audit Nielsen, 2017, în segmentul mainstream, cei mai mulți consumatori români optează pentru vinurile demiseci și demidulci. Astfel că VINCON ROMANIA vine în întâmpinarea consumatorilor cu o gamă alcătuită din patru sortimente care să corespundă preferințelor românilor: Muscat Ottonel demisec, Tămâioasă Românească dulce, Pinot Noir demidulce, Busuioacă de Bohotin demidulce.

Muscat Ottonel demisec este un vin proaspăt și echilibrat, cu arome de flori de tei și salcâm completate de note proaspete de citrice. Se servește la o temperatură de 8-10 grade și este ideal alături de o salată sau preparatele din pește sau carne de pasăre.

Celălalt vin alb din gamă este Tămâioasa Românească dulce, faimoasă pentru savoarea și complexitatea ei. Se recomandă servirea la 10-12 grade alături de preparate mediteraneene sau deserturi.

Vinul roșu din cadrul Sigillum Moldaviae este un Pinot Noir demidulce, un vin catifelat, echilibrat, cu note fructate de cireșe negre accentuate de aroma discretă de vanilie. Servit la 16-18 grade se asociază, după preferințe, cu preparate din porc, vită sau oaie.

Rose-ul, Busuioacă de Bohotin demidulce, este un vin savuros prin prospețimea notelor florale de trandafiri, busuioc și izmă. Acesta trebuie răcit până la temperatura de 10-12 grade și se poate asocia cu aperitive si deserturi.

Sigillum Moldaviae: garantul calității pentru vinurile din regiunea Moldova

Sigillum MoldaviaeAtât prin denumire, cât și prin design, Sigillum Moldaviae revendică tradiția vinului moldovenesc. Cu o etichetă simplă și elegantă sticla prezintă într-un mod accesibil principalele elemente căutate de consumator: soiul, proveniența vinurilor, zona geografică, harta podgoriilor moldovenești de unde provin vinurile. Contra-eticheta completează informațiile cu o serie de elemente care să ajute consumatorul să savureze corect vinul. Sunt prezente informații precum: temperatura de servire și sugestii de asocieri culinare.

„Zona Moldovei este vestită pentru podgoriile sale și de aceea ne-am dorit ca prin acest brand, încă din denumirea sa, să punem accent pe proveniența acestor vinuri. Prin Sigillum Moldaviae punem astfel în valoare auteticitatea și istoria regiunii Moldova. Podgoriile de la Panciu, Odobești și Huși, fiecare cu particularitățile sale, ne oferă vinuri aromate, savuroase și cel mai important, de calitate. Zona Huși, de exemplu, este renumită pentru soiurile Tămâioasă Românească și Busuioacă de Bohotin.” Nicu Mateescu, Director Producție, VINCON ROMANIA

Sigillum Moldaviae

Sigillum Moldaviae este un brand de vinuri însemnate, care își propune să vină în ajutorul consumatorului garantând o alegere sigură, un vin de calitate la un preț accesibil. „Când ceilalți caută, tu știi ce vrei. Sigillum Moldaviae – un vin însemnat.”

Vincon România

Vincon este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România. Înființată în anul 1949, compania deține astăzi peste 1.500 de hectare cultivate, în cea mai mare parte, cu viță de vie nobilă în Regiunea Viticolă a Piemontului de la Curbura Carpaților, în podgorii cu renume – Cotești, Odobești, Panciu – precum și în Huși.

Portofoliul Vincon România cuprinde peste 200 de produse din categoriile vin, vinars, băuturi spirtoase și oțet. Brandurile de vin din portofoliul companiei sunt prezente în categoria superpremium și premium, precum Mirabilis Machina, Ambrosio, Rosé Far Niente, Vinoteca, Comoara Pivniței, Oenoteca, Egregio, Rosé Vérité, Beciul Domnesc Grand Reserve, dar și mainstream și economy. Brandurile de vinars din portofoliu sunt Miorița și Jad.

Compania deține 11 ferme viticole și 11 crame, dintre care cea mai renumită este Crama Beciul Domnesc, construită în secolul al 15-lea – cramă monument istoric din patrimoniul cultural al României, cramă unde sunt păstrate peste 100.000 de sticle de vin datând din 1949 până în prezent.

Din 1996 și până în prezent, produsele Vincon au câștigat peste 350 de medalii la competiții naționale și internaționale, dintre care 21 de aur și argint în 2017.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,066 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Sigillum Moldaviae, noul brand lansat de VINCON ROMANIA

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: