Mascuta_Vesela_Nou

Solae prevede o crestere globala a preturilor la produsele din soia

Solae, furnizor de ingrediente si tehnologii de procesare a produselor din soia, va creste preturile globale la ingredientele din soia de inalta calitate cu 7-9%. Precum toate companiile din industria alimentara, Solae a fost afectata de presiunea inflationista generala in prezentul climat economic si de cativa factori semnificativi ai pietei globale, care afecteaza producatorii alimentari:

– Indicele preturilor producatorilor globali care este asteptat sa creasca cu aprox. 4.7 % in 2010

– Indicele preturilor producatorilor care se asteptat sa-si mentina cresterea la un nivel mediu global de 2.7 % pe durata lui 2011, pana la 8-10 % in unele regiuni.

– Dezvoltarea continua a biotehnologiei, ce creste productia recoltelor

– Recoltele nemodificate genetic sunt in scadere, drept urmare valoarea produselor nemodificate genetic va continua sa creasca.

– Cererea pentru proteine si costurile de productie s-au aflat intr-o continua crestere datorita redresarii economice si o crestere puternica a clasei de mijloc in China, India si America Latina, unde familiile includ mai multa carne si produse lactate in dieta lor.

– In timp ce produsele lactate alternative au inregistrat cresteri de ordinul zecilor in ultimii doi ani, Solae a fost capabil sa absoarba presiunile inflationiste generale prin eforturile de productivitate, dar cu perspectivele actuale cresterile de pret sunt inevitabile.

„Solae nu este imun la aceste presiuni economice si aceste noi preturi sunt critice pentru afacere si pentru capacitatea noastra de a ne servi clientii.”, a declarat Torkel Rhenman, director executiv Solae. „Compania noastra continua sa fie intr-o pozitie favorabila pentru a-si ajuta clientii in aceasta situatie, oferindu-le solutii inovatoare si economice. Ne angajam sa livram ingrediente de soia de inalta calitate si sa continuam investitiile pentru inovare in viitor, pentru a satisface nevoile clientilor nostri”.

Despre Solae

Compania americana Solae este lider mondial in dezvoltarea tehnologiilor si ingredientelor pe baza de soia, de care se bucura consumatorii din intreaga lume consumand produse de patiserie, bauturi, batoane nutritive, carnuri si alte produse vegetariene. De la inceputurile Solae in urma cu 50 de ani, compania s-a dedicat cercetarii si dezvoltarii produselor din soia, oferind solutii inovatoare pentru a spori beneficiile nutritionale, functionale si economice obtinute de pe urma lor. Solae isi ajuta clientii sa reuseasca prin tehnologii avansate, produse din soia de inalta calitate si support la nivel global, pentru a le asigura un avantaj durabil si competitiv pe piata alimentara mondiala.

Cu sediul in St. Louis, Missouri, SUA, Solae a fost format in 2003 prin intermediul asocierii intre DuPont si Bunge.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,094 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Solae prevede o crestere globala a preturilor la produsele din soia
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: