Solina Group a cumpărat Supremia Grup, lider pe piața de ingrediente alimentare și condimente

Supremia Grup, lider pe piaţa locala de ingrediente alimentare şi condimente, a fost cumpărat de compania franceză Solina Group, unul dintre cei mai mari producători de ingrediente pentru industria alimentară din Europa.

SupremiaAcordul semnat între părți așteaptă aprobarea din partea Consiliului Concurenței, fără a se specifica valoarea tranzacției.

Supremia Grup, lider pe piaţa de ingrediente alimentare şi condimente din România, activă şi în Scandinavia, Europa de Est și de Vest, este o companie fondată în anul 2000 de omul de afaceri Levente Hugo Bara și are aproximativ 300 de angajați.

Solina, companie de top în productia de ingrediente pentru industria alimentara în Europa, este prezentă în 17 țări și are 14 unități de producție și 1.200 de angajați.

Supremia este astăzi un jucător important pe piața de ingrediente alimentare din Europa și a avut o creștere foarte rapidă în ultimii 15 ani, bazată pe un sistem de management eficient și eficace și o echipă de management puternic motivată și aderentă valorilor companiei. Am realizat de curând că menținerea unei astfel de direcții de creștere ca acționar unic este din ce în ce mai dificilă și am decis acum un an găsirea partenerului potrivit pentru Supremia.

Solina este cel mai bun partener pentru noi și pentru viitorul organizației noastre, având un potențial de dezvoltare interesant, iar grupul nou format va deveni mai puternic și un partener mai atractiv pentru clienții noștri“, a declarat Levente Hugo Bara, proprietarul Supremia Grup.

Supremia este o companie mare, care a avut o creștere puternică în ultimii 10 ani. Este condusă de o echipă de manageri cu orientare anteprenorială și care a construit un impresionant portofoliu de soluții funcționale și mixuri personalizate, având o fabrică modernă în Alba Iulia. Compania a dezvoltat de asemenea un lanț strategic de aprovizionare și procesare a condimentelor. Suntem foarte pozitivi cu privire la echipa Supremia și suntem dornici să începem să lucrăm împreună că membrii noi ai familiei Solina“, a declarat Laurent Weber, CEO Solina Group.

Supremia Grup, cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, a avut o cifră de afaceri de peste 52 mil. euro în 2016, în creştere cu 15% faţă de anul precedent.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *