Sticla Contur Coca-Cola aniversează 100 de ani

Un design unic, care să poată fi recunoscut printr-o simplă atingere sau chiar și atunci când este spart în bucăți – acestea au fost cerințele ce au stat la baza realizării sticlei Contur Coca-Cola, care împlinește anul acesta 100 de ani.

Sticla Contur Coca-Cola 4

Brevetată pe 16 noiembrie 1915, sticla Contur Coca-Cola este o creație a Root Glass Company din Terre Haute, Indiana. Cu formele sale inconfundabile și silueta distinctivă, sticla a devenit rapid un simbol internațional, fiind, pe parcursul ultimilor 100 de ani, sursă de inspirație pentru momente memorabile din lumea filmului, a istoriei, a design-ului și a artelor.

Campania Coca-Cola dedicată acestei aniversări speciale se va desfășura pe parcursul anului și va cuprinde noi spoturi TV, activare în mediul digital, precum și o serie de expoziții semnate de artiști contemporani din întreaga lume, precum Andy Warhol, Norman Rockwell sau Peter Blake.

Încă din 1915, design-ul unic și silueta sa distinctivă au transformat sticla Contur Coca-Cola într-un simbol al Companiei Coca-Cola. Această campanie, ce se va desfășura în peste 130 de țări, este o invitație pe care o lansăm către consumatorii din întreaga lume. În 2015, sărbătorim împreună sticla Contur Coca-Cola!” – Marcos de Quinto, Director de Marketing, Compania Coca-Cola.

Campania aniversară are și niște surprize la nivel global:

Sticla Contur Coca-Cola: Un simbol american la 100 de ani – O expoziție la Muzeul de Artă High, din Atlanta, Georgia, SUA, în cadrul căreia vor fi expuse, pentru prima dată în lume, două picturi originale ale lui Andy Warhol cu sticla Coca-Cola, precum și alte 100 de lucrări și fotografii originale, cu și despre aceasta, dar și prototipurile și schițele originale ale sticlei.

Sticla Coca-Cola: Inspirând cultura pop de 100 de ani – O expoziție itinerantă ce va vizita peste 15 de țări, parcurgând peste 62.000 km în jurul lumii, pentru a oferi consumatorilor o călătorie multisenzorială și interactivă, ilustrând parcursul sticlei Contur Coca-Cola în arta și cultura populară a ultimului secol.

14 clipuri unice care explorează istoria sticlei Contur Coca-Cola prin arta cinematografică și care vor fi difuzate anul acesta pe digital și pe posturile TV din întreaga lume.

Nobody Like You – O melodie a artistului Francesco Yates, dedicată sticlei Contur Coca-Cola, care descrie caracterul special al momentelor petrecute alături de persoana iubită și care a fost lansată astăzi.

Kiss The Past Hello – O carte în ediție limitată ce va fi publicată în luna martie de editura franceză Assouline și care va ilustra perspective clasice și moderne asupra design-lui sticlei Contur Coca-Cola, precum și istoria bogată a acesteia.

Aplicația Povestea sticlei Contur Coca-Cola – O călătorie interactivă ce le va oferi consumatorilor ocazia de a arunca o privire în Arhivele Coca-Cola din Atlanta, ce includ imagini și informații despre brand-ul Coca-Cola și sticla Contur Coca-Cola. Aplicația este gratuită și va fi disponibilă pe iOS și Android.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,051 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Sticla Contur Coca-Cola aniversează 100 de ani

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: