Testul Purității – o campanie inițiată de către Aqua Carpatica prin care consumatorii pot testa apa pe care o beau

Aqua Carpatica, primul brand de apă minerală îmbuteliată din România care a susţinut puritatea apelor şi a militat pentru transparenţa şi corectitudinea informaţiilor de pe etichete, lansează campania Testul Purităţii prin intermediul căreia consumatorii pot testa apa pe care o beau.

Testul PuritatiiÎn 2012, Aqua Carpatica a lansat campania Legea Apei care milita pentru introducerea obligatorie pe etichete a conţinutului de nitraţi şi recomandarea scăderii limitei maxime admise de la 50mg/l, la 10 mg/l pentru sugari.

De data aceasta, Aqua Carpatica şi-a propus să facă o hartă a zonelor vulnerabile și deja poluate cu nutrienți (nitrați) cu ajutorul consumatorilor. Modalitatea găsită de iniţiatorii acestei campanii, Aqua Carpatica, prin care consumatorii pot testa apa din sursele cele mai des întâlnite: de suprafață (râuri, lacuri, iazuri), de adâncime (fântâni, izvoare, puțuri), dar și cea de la robinet sau chiar apele îmbuteliate a căror concentrație de nitrați nu se regăseşte pe etichete, este Testul Purității.

Testul Purităţii este o bandă de hârtie care are în vârf o substanță care reacționează în contact cu nitrații din apă. Acest test se scufundă în apă timp de 2 secunde, iar după un minut acesta se va colora (după caz). Cu ajutorul scalei de culori de pe ambalaj se poate verifica aproximativ care este concentrația: cu cât se colorează mai mult, cu atât mai mulți nitrați sunt în apă.

Testerele de nitrați se găsesc în lanțurile mari de magazine (Carrefour, Cora, Auchan, Kaufland, Mega Image), la promoteri.

Apoi, consumatorii înscriu valoarea în aplicația de Facebook ”Testul purității„ sau pe siteul dedicat campaniei, alături de locul în care s-a făcut testul și tipul de apă testată. Fiecare test înregistrat contribuie la completarea hărții nitraților și poate fi vizualizată de către oricine este interesat de curățenia apelor pe care le consumă.

retail-FMCG

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Testul Purității – o campanie inițiată de către Aqua Carpatica prin care consumatorii pot testa apa pe care o beau
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: