Volumul 2 The Wine Book of Romania, ghidul celor mai bune vinuri românești, se lansează la RO-Wine

The Wine Book of Romania este primul ghid bilingv al celor mai bune vinuri din România și din Republica Moldova, fiind o carte de vizită personalizată pentru industria vinurilor și un instrument util pentru promovarea lor în întreaga lume.

The Wine Book of RomaniaPentru mine, The Wine Book of Romania reprezintă, pe lângă o mare responsabilitate, și un angajament față de industria vitivinicolă și producătorii de vin din România. Pentru pregătirea volumului al doilea, m-am bucurat să constat o creștere remarcabilă a calității vinurilor evaluate. De exemplu, anul trecut doar un vin 100% Fetească Neagră a obţinut 5 stele. Anul acesta, patru vinuri 100% Feteasca Neagră, dintr-un total de 15 vinuri, au obţinut 5 stele. Vă invit să descoperiți excelența vinurilor românești în volumul 2 The Wine Book of Romania!” a declarat Marinela V. Ardelean, autor The Wine Book of Romania și președinte al juriului.

Toate vinurile prezentate în The Wine Book of Romania au fost evaluate de un juriu format din experți internaționali: Rod Smith (Master of Wine – Franţa), Paul Robert Blom (degustător internaţional de vinuri – Olanda), Luiz Alberto (fondatorul comunităţii #winelover – SUA), Galina Niforou (Asociaţia Exportatorilor de Vin – Bulgaria), József Kosarka (preşedinte al Asociaţiei Somelierilor din Ungaria), Maria Sofia Dare Biancolin („Wine and More”– Germania), Elias Macovela (blogger de profil şi activist al vinului – Portugalia).

În urma acestei evaluări, au fost descrise și clasificate 279 de vinuri, aparținând a 75 crame, 60 din România si 15 din Republica Moldova.

Dacă în primul volum 15% dintre vinurile evaluate au obţinut 5 stele, cei care vor răsfoi volumul al doilea vor descoperi 50 de vinuri care au primit calificativul maxim din partea juriului, reprezentând 18% din totalul vinurilor prezentate.

Noutatea absolută faţă de primul volum al ghidului o reprezintă introducerea unui capitol dedicat exclusiv distilatelor din vin („vinars” în România şi „divin” în Republica Moldova). Au fost degustate şi notate 19 distilate, dintre care 16 din Republica Moldova şi 3 din România.

Îmi doresc ca vinurile românești să fie apreciate la adevărata lor valoare și să își câștige locul meritat pe harta vinurilor europenea adăugat Marinela V. Ardelean.

În vederea realizării acestui volum, Marinela V. Ardelean, autor The Wine Book of Romania, a vizitat timp de 3 luni crame din România și Republica Moldova, a degustat peste 2.000 de vinuri, dintre care a selectat maximum cinci etichete de la fiecare producător.

Anul acesta, în premieră, jurizarea vinurilor pentru volumul 3 The Wine Book of Romania va avea loc în timpul RO-Wine | The Wine Festival of Romania, ce se desfășoară pe 20 și 21 mai, la Fratelli Studios.

The Wine Book of Romania, volumul 2, va beneficia de un turneu de lansare în mai multe orașe din România, dar și la târguri si evenimente internaționale. Primele orașe confirmate sunt:

  • Arad, 14 mai, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați și 15 mai, la Primăria Municipiului Arad
  • București, 20 mai, în cadrul RO-Wine | The Wine Festival of Romania, la Fratelli Studios
  • Sibiu, 23 mai, Universitatea Lucian Blaga
  • Cluj-Napoca, 25 mai, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu și pe 26 mai la The Office Wine Bar
  • Târgu Mureș, 1 iunie, Hotel Privo

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *