Tnuva este foarte aproape de ieșirea de pe piața din România

Tnuva Food Industries Ltd. are în vedere închiderea operaţiunilor sale din România, după ce a investit cca 60 milioane Euro în unitatea de producţie de la Popeşti Leordeni şi în ferma de la Adunaţii Copăceni, conform Globes. Fabrica de lactate Tnuva din România provoacă pierderi mari şi este una dintre primele probleme pe care noul preşedinte Shlomo Rodev trebuie să le rezolve. Dacă Tnuva România nu se poate vinde, atunci se va închide.

România a fost pentru Tnuva prima piaţă ţintă în vederea extinderii, având obiectivul de a servi ca un cap de pod pentru operaţiunile internaţionale ale companiei israeliene cu filiale în întreaga lume.

Tnuva a construit fabrica de produse lactate Tnuva Romania Dairies în anul 2005 împreună cu o banca de investiţii europene şi un partener privat, cu o investiţie de 60 milioane €. Scopul a fost de a stabili un sistem complet de la producţia de lapte până la distribuţia sub brandurile Tnuva şi Yoplait. Tnuva intenţiona să ajungă în România la o cifră anuală de afaceri de 50 milioane de euro în primii trei ani, însă vânzările raportate se ridică la 20 milioane de Euro pe an .

În iulie 2008 Tnuva a cumpărat participaţia deţinută de cei doi parteneri la Tnuva Romania Dairies pentru 12,4 milioane Euro devenind singurul proprietar. În acelaşi an, însă, criza economică globală a lovit România şi operaţiunile Tnuva care nu au putut concura cu produsele mai ieftine din import.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,051 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Tnuva este foarte aproape de ieșirea de pe piața din România
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: