TOP Wafers, napolitane cu conținut ridicat de imaginație de la TOPGEL

Compania TOPGEL, producătorul român de înghețată și sortimente de patiserie cu sediul lângă Craiova, prezent pe piață de mai bine de 25 de ani, propune pieței locale gama de napolitane TOP Wafers, după ce compania a făcut, la începutul acestui an, investiții de 1,5 milioane de euro într-o linie de producție și ambalare napolitane.

Top Wafers„Inițial, am pornit la drum ca un business de familie și am deschis prima fabrică TOPGEL în 1994, în localitatea Cârcea, județul Dolj.

Am început să producem înghețată la vafă, am extins gama de sortimente de înghețată și ulterior, extinderea business-ului pe piața produselor de patiserie a venit ca un pas firesc, întrucât înghețata este în continuare un produs pe care îl consumăm cu preponderență în sezonul cald.

Ne-am dorit să continuăm colaborarea cu partenerii noștri pe durata întregului an, iar faptul că beneficiem de propria rețea de distribuție reprezintă un mare plus. Așadar, am creat un produs pe care clienții noștri îl îndrăgesc și îl consumă 12 luni pe an.

Investiția inițială pentru extinderea pe un nou palier de business s-a ridicat la peste 1.5 milioane de euro – am achiziționat linia de producție de napolitane și un utilaj de ambalare individuală cu ajutorul căruia putem oferi mai multe variante de gramaj. De asemenea, am investit într-un spațiu nou de producție, astfel încât să putem fructifica la maximum potențialul noului palier de business,” a declarat Bianca Popa, Director de Marketing & Co-Administrator TOPGEL.

Sortimentație TOP Wafers

Gama de napolitane TOP Wafers cuprinde: napolitane la 50g, un desert rapid în diferite arome (ciocolată, cocos, fructe de pădure, lămâie, lapte, rom și vanilie) și napolitane Bucket, vrac la 1 kg și la 2Kg, un desert pentru toată familia în diferite arome (ciocolată, cocos, fructe de pădure, lămâie, lapte, rom și vanilie).

Top Wafers„Când ne-am lansat pe sectorul de patiserie, am vrut să recreăm experiența unică a înghețatei TOPGEL transpusă într-un produs nou, pe placul consumatorilor noștri – napolitane cu conținut ridicat de imaginație.

Am plecat de la premisa că fiecare dintre noi tânjește după o gustare dulce, și de ce să nu ne bucurăm clienții pe deplin de o astfel de experiență?

Am creat napolitanele TOP Wafers după gustul și cerințele publicului nostru, l-am asociat cu momente de consum și, astfel, a ieșit un produs nou perfect pentru a îl consuma ca o gustare rapidă sau alături de prieteni sau familie, împreună. Oamenii se pot bucura de napolitanele TOP Wafers la dimensiunea perfectă pentru un desert rapid, 50 g sau le pot savura în bucket-uri de 1 kg sau 2 kg alături de cei dragi. Am păstrat din gama variata a aromelor înghețatei TOPGEL, așadar clienții se pot bucura de zeci de arome pentru toate gusturile și toate momentele,” a mai spus Bianca Popa.

O nouă direcție de business pentru TOPGEL

„Piața de producție înghețată are un puternic caracter sezonier și trebuie să recunoaștem, cu toții ne bucurăm cel mai tare de desertul răcoritor în timpul verii. Am văzut răspunsul clienților noștri la înghețata TOPGEL, entuziasmul, feedback-ul pozitiv. Atunci, am luat decizia să ieșim pe piață și cu o gamă de produse care să se plieze pe gustul și preferințele oamenilor și care să păstreze standardul de calitate înalt, precum și accesibilitatea – elemente care au contat enorm pentru publicul nostru.

Procesul nu a fost dificil – ne cunoaștem clienții foarte bine, am fost mereu atenți la comportamentul de consum și practic, am creat de la zero o nouă gamă de produse, care să respecte cu exigență cerințele pieței și viziunea TOPGEL– ingrediente de înaltă calitate, gamă variată de arome și produse. Așa s-au născut napolitanele cu conținut ridicat de imaginație, TOP Wafers,” a declarat Bianca Popa.

Modelul de business, prezența în piață

Top Wafers„Succesul înghețatei TOPGEL a fost o confirmare a faptului că ne îndeplinim cu simț de răspundere misiunea în fața clienților noștri. Așadar, modelul de business în ceea ce privește sectorul patiserie a preluat multe dintre tacticile strategice ale business-ului cu înghețată TOPGEL.

Suntem prezenți în comerțul tradițional, dar acoperim și multe arii de engros – colaborăm pe acest sector alături de partenerii noștri, la nivel național.

Napolitanele sunt produse mai puțin pretențioase decât înghețata, de aceea, sunt mai ușor de transportat și depozitat, lucru care ne-a oferit posibilitatea de a vinde inclusiv în sectorul online.

De când suntem pe piață, produsele TOPGEL au fost preponderent prezente în comerțul tradițional, iar acest lucru ne-a ajutat să ne creăm o rețea puternică de distribuție la nivel național. În același timp, am reușit să înțelegem mai bine care este rețeta și cum putem îmbunătăți produsele noastre, pentru a putea satisface pe deplin iubitorii TOPGEL.

Pe lângă comerțul tradițional, de anul acesta napolitanele TOP Wafers se pot găsi și în comerțul online, pe platforma eMAG. Desigur, planificăm atent noi paliere de business pentru extinderea și penetrarea unor piețe noi.

În prezent, distribuim toate produsele TOPGEL la nivel național prin flota proprie de distribuție,” a precizat Bianca Popa.

Napolitanele – produse cu o tradiție îndelungată in consumul din România, dar o piață destul de aglomerată

„Într-adevăr, vorbim despre o piața saturată din prisma prezenței produselor asemănătoare, însă acest lucru nu îl considerăm un impediment, ci un atuu. Practic, oamenii au posibilitatea să vadă, să guste și să simtă povestea unui brand puternic cu o istorie de 25 de ani.

Vorbim despre procesul de selecție a consumatorului și ne bucurăm enorm când clienții apreciază eforturile și măiestria cu care am construit acest brand: ingrediente de calitate, sortimentație variată, la preț accesibil. Dovada faptului că ne facem treaba foarte bine în continuare sunt clienții noștri și feedback-ul acestora,” a completat Bianca Popa.

Perspective pentru TOP Wafers

„Perspectiva pentru napolitanele TOP Wafers are, desigur, caracter ascensional. Dorim să investim în continuare în brand-ul TOPGEL, să inovăm permanent și să ducem mai departe povestea unui business cu o istorie în spate.

Cel mai important aspect pe care îl luăm în considerare în acest proces este calitatea feedback-ului primit din partea clienților noștri. Suntem atenți la cererea de pe piață, la schimbarea comportamentului de consum și astfel, reușim să creăm și să remodelăm produsele TOPGEL în funcție de preferințele și cerințele din piață.

Suntem într-un proces continuu de crearea unor arome speciale, mai multe variante de gramaje, ambalaje, atât pentru consumul individual, cât și pentru sharing. De asemenea, în strategia de business, obiectivele noastre vizează creșterea numărului de parteneri și penetrarea pieței prin retail-ul modern,” a concluzionat Bianca Popa.

TOPGEL

TOPGEL este unul dintre cei mai mari producători români de înghețată și se află în top 3 jucători de pe piața de înghețată din România, cu o cotă de piață de 15% din punct de vedere al volumului. Compania deține o unitate de producție în Comuna Cârcea, în apropierea orașului Craiova, care include 9 linii de producție de înghețată și 6 linii dedicate produselor de patiserie.

TOPGEL a investit într-o rețea proprie de distribuție, care în prezent numără 24 de centre și o flotă dedicată formată din 200 auto frigorifice pentru înghețată, 75 autoutilitare pentru produse de patiserie și un camion frigorific.

Cu o istorie de 25 de ani, TOPGEL are în portofoliu peste 50 de sortimente și arome de înghețată și o gamă de napolitane, aproximativ 20.000 de clienți în întreaga țară, 400 de angajați, 24 de puncte de distribuție și o flotă proprie care acoperă 100% din suprafața țării.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Un comentariu la „TOP Wafers, napolitane cu conținut ridicat de imaginație de la TOPGEL”

  1. Bună seara. Lucrez cu Top Gel de cativa ani.Inghetata este foarte buna.M-ar interesa si celelalte produse. Aveti distribuție?Corabia Olt.mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *