Transavia finalizează investiția în fabrica de nutrețuri combinate

Transavia, liderul pieţei locale a cărnii de pasăre, anunţă finalizarea investiţiei la fabrica de nutrețuri combinate de la Sântimbru, judeţul Alba. Investiția de la Sântimbru consolidează politica de calitate și siguranță alimentară a Transavia și aduce o premieră în rândul producătorilor români cu lanţ integrat de producţie: creșterea păsărilor cu cereale din fermele vegetale proprii, aparţinând diviziei vegetale Transavia.

Fabrica de la Sântimbru produce nutrețuri combinate pentru hrana păsărilor într-un sistem automatizat şi fară niciun contact cu mediul exterior, furajele fiind sterilizate printr-o instalaţie specială. Reţetele de furajare sunt analizate în laboratorul propriu pentru asigurarea calității și siguranței maxime a produselor din carne de pasăre.

„Transavia își crește păsările cu cereale din fermele vegetale proprii. Astfel, putem oferi consumatorilor produse cu adevărat sănătoase, controlând direct lanțul de producție”, a declarat Ioan Popa, Director General Transavia.

„Odată cu această investiţie, capacitatea de stocare a fabricii de nutrețuri combinate s-a dublat, ajungând la 72.000 tone, prin integrarea a şase noi silozuri de depozitare. În prezent, unitatea dispune de 15 silozuri, dintre care primele nouă au fost date în funcţiune în perioada 2006-2011” precizează Ovidiu Opriţa,Director Adjunct Transavia.

Pe lângă extinderea capacităţii de depozitare, Transavia a investit şi în realizarea unei linii suplimentare de producţie furaje, astfel încât capacitatea totală de fabricaţie a ajuns la 30 tone furaje granulate/oră, respectiv 250.000 tone/an.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 4 milioane euro, suma ce face parte din programul investiţional al Transavia alocat anului 2011, în valoare totală de 15 milioane euro.

 

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,099 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Transavia finalizează investiția în fabrica de nutrețuri combinate
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: