ZaharulOradea

Tranzacție pe piața cafelei: Lavazza vrea să cumpere brandul Carte Noire pentru 800 de milioane de euro

Celebrul producător italian de cafea Lavazza vrea să preia brandul francez Carte Noire, valoarea tranzacţiei fiind estimată la 800 de milioane de euro.

Carte-NoireFranţa va deveni astfel a doua mare piaţă pentru producătorul italian, iar tranzacţia aproape va tripla cifra de afaceri a companiei italiene în această ţară.

Tranzacţia urmează să fie supusă spre aprobare autorităţilor din Comisia Europeană şi din Franţa. Carte Noire, deţinută de Mondelez International, este una din cele mai bine vândute branduri premium de cafea din Franţa.

În urma tranzacţiei Lavazza va achiziţiona şi fabrica Laverune din Languedoc-Roussillon, deţinută de Carte Noire.

Lavazza este o companie de familie înfiinţată în 1895 iar anul trecut cifra sa de afaceri s-a situat la 1,34 miliarde de euro (1,46 miliarde de dolari). Compania vinde cafea în 90 de state din întreaga lume şi este liderul pieţei italiene.

‘Tranzacţia propusă este în linie cu strategia noastră de dezvoltare pe plan mondial’, a afirmat şeful Lavazza, Antonio Baravalle.

În România, compania americană Mondelez este unul dintre cei mari producători şi distribuitori pe piaţa cafelei şi dulciurilor.

Sursa: Agerpres.ro, Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Achizitii » Tranzacție pe piața cafelei: Lavazza vrea să cumpere brandul Carte Noire pentru 800 de milioane de euro
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] Baravalle, după ce săptămâna trecută cel mai mare producător italian de cafea a finalizat achiziţia brandului francez Carte Noire, valoarea tranzacţiei fiind estimată la 700 de milioane de […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: