Un gadget românesc, tastatura Staropramen, este apreciat în străinătate

Tastatura Staropramen realizată din cutii de bere de către echipa creativă de la Robofun, în România, a ajuns subiect de dezbatere pe cele mai prestigioase bloguri de gadget-uri din lume. Engadget şi Gizmodo au prezentat pe larg conceptul, numindu-l inovator şi excelent. Iar Discovery Channel Canada îl va prezenta pe larg într-o emisiune, în curînd.

 Noutatea absolută este felul în care arată şi funcţionează tastatura. Prezentată în cadrul evenimentului Webstock din septembrie, tastatura este formată din 44 de cutii de Staropramen şi este construită în jurul unei plăci Arduino, cu dispozitive ce folosesc senzori de tip capacitiv, la fel ca la smartphone-uri, conectate ulterior la o placă Raspberry PI ce face legătura cu ecranul.

Utilizatorii tastaturii, participanţii la conferinţa Webstock, au putut să se înscrie într-un concurs, cu miza mare – o excursie la Praga, oferită de Staropramen, tastându-şi adresa de mail cu ajutorul tastelor, adică al cutiilor de Staropramen. La fiecare apăsare pe taste, în loc de obişnuitul click sec, utilizatorii au auzit sunetul familiar al momentului cînd se deschide o cutie de bere. Tastatura a fost marea atracţie a evenimentului, a funţionat perfect toată perioada şi a creat o legătură emoţională puternică cu marca pragheză de bere.

Pentru a vedea cum funcţionează tastatura, accesaţi următorul link, unde veţi vedea un film de la eveniment – http://robofun.ro/create/beer-keyboard/

Şi, pentru a citi, review-urile realizate de cele două bloguri specializate în gadget-uri, iată mai jos link-uri către articolele scrise de ei:

http://www.engadget.com/2012/10/16/beer-keyboard-combines-arduino-and-raspberry-pi-and-beer/

http://gizmodo.com/5952457/imagine-the-drunken-emails-youll-send-with-a-beer-can-keyboard

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Un gadget românesc, tastatura Staropramen, este apreciat în străinătate
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: