Unilever a finalizat achiziția Betty Ice

Unilever anunță că achiziția Betty Ice a fost finalizată, după semnarea acordului celor două părți în ianuarie 2018. Consiliul Concurenței din România a aprobat acordul în baza angajamentelor asumate, iar Betty Ice a devenit cel mai nou membru al familiei Unilever.

UnileverCompania Betty Ice a fost înființată în anul 1994 de antreprenorul român Vasile Armenean, cu viziunea de a transpune desertul desăvârșit în realitate, creând produse cu gusturi și arome naturale din ingrediente atent selecționate. Betty Ice este cel mai important producător local de înghețată din România, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de EUR. Compania deține o fabrică în Suceava și are peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajați în România.

Divizia de înghețată din cadrul Unilever România și Betty Ice vor opera împreună, combinând viziunea și capacitățile globale ale Unilever cu expertiza și know-how-ul local al Betty Ice. Scopul este acela de a construi o afacere mai bună, capabilă să pună la dispoziția consumatorului român un portofoliu de produse care să satisfacă așteptările fiecărui segment în parte, atât din punct de vedere al prețului, cât și cel al gusturilor. Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice, va continua să conducă această afacere în calitate de General  Manager al companiei.

James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe a precizat: „Achiziția s-a încheiat și suntem bucuroși să întâmpinăm brandul Betty Ice în familia noastră. Schimbările pe care le-am agreat cu Consiliul Concurenței vor avea impact asupra afacerii noastre, însă misiunea noastră este de a ne servi consumatorii, astfel că vom respecta decizia și ne vom concentra pe planul nostru de creștere sustenabilă. Alăturarea echipelor noastre este parte din obiectivul nostru de a oferi înghețată de cea mai bună calitate fiecărui român.”

Vasile Armenean, General Manager Betty Ice, a adăugat: „Astăzi este o zi importantă în istoria Betty Ice. Suntem mândri că o marcă de înghețată românească s-a alăturat portofoliului unui lider global pe acest segment. Moștenirea noastră și viziunea Unilever sunt o potrivire perfectă pentru a asigura viitorul brandului Betty Ice.”

Operațiunile celor două companii vor continua în timp ce se vor depune eforturi pentru integrare, oferind consumatorilor înghețată de calitate și pregătind inovații interesante. Termenii financiari ai tranzacției rămân nedivulgați, în baza unui acord comun.

Unilever

Unilever este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală, prezent în peste 190 de țări, ajungând la 2,5 miliarde de consumatori în fiecare zi. Compania are 161,000 de angajați și a generat vânzări în valoare de 53.7 miliarde € în 2017. Peste trei sferturi (85%) din businessul companiei se desfășoară pe piețele emergente sau în curs de dezvolare. Unilever are mai mult de 400 de branduri ce pot fi găsite în casele din întreaga lume, inclusiv Dove, Rexona, Axe, Domestos, Cif, Hellmann’s, Delikat, Dero, Lipton, Algida, Ben & Jerry’s și Magnum.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *