Diamant

Unilever achiziționează brandul SAVO

Unilever Cehia și compania Bochemie au anunțat astăzi că au semnat un acord potrivit căruia Unilever va achiziționa brandul SAVO, precum și alte branduri, de la Bochemie. Tranzacția include transferul mărcilor înregistrate conexe, a altor proprietăți intelectuale și a unui număr mic de angajați. Brandurile achiziționate vor fi produse, sub contract, de Bochemie, la fabrica din Bohumín.

Obiectivul Unilever este de a-și dubla cifra de afaceri odată cu reducerea impactului asupra mediului și, ca urmare, este continuu în căutarea oportunităților de creștere și în identificarea modalităților de consolidare a portofoliului. În acest moment, brandul SAVO include o gamă diversificată de produse de îngrijire a locuinței și dezinfectanți, astfel că această achiziție va extinde portofoliul Unilever pentru a răspunde nevoilor specifice ale consumatorilor.

Unilever va cumpăra SAVO, Biolit, Diffusil și alte branduri prin achiziția a 100% din acțiunile subsidiarei Bochemie, HomeBrands. Tranzacția nu vizează activitățile Bochemie care au în vedere produse chimicale specifice, care își vor continua activitatea fără schimbări. Bochemie va continua să producă produsele SAVO în fabrica de la Bohumín, în baza unui contract de producție.

“Unilever investește constant în consolidarea brandurilor și este în căutarea unor oportunități pe piață. Această achiziție este valoroasă pentru noi, având în vedere că brandurile sunt foarte cunoscute și sunt poziționate bine pe piață. Aceste branduri vor beneficia de puterea marketingului si de resursele Unilever”, a declarat Florin Trandafirescu, General Manager Unilever Cehia și Slovacia.

“Tranzacția reprezintă pentru noi o recunoaștere a eforturilor depuse, pe termen lung, de către angajații Bochemie, pentru dezvoltarea unor branduri locale puternice. Suntem convinși că Unilever va continua aceste eforturi și va extinde brandurile pe care le achiziționează, de la nivel local, la nivel internațional,” a menționat Miloslav Vodička, CEO Bochemie. “Bochemie se va concentra pe dezvoltarea afacerii cu produse chimicale specifice”, a adăugat Miloslav Vodička.

Achiziția trebuie aprobată de către autoritățile competente. Toate brandurile achiziționate vor continua să fie disponibile în Cehia și Slovacia, precum și în Ungaria, România și pe alte piețe din Europa Centrală și de Est.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,990 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Unilever achiziționează brandul SAVO
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: