Unilever anunță bilanțul primului an de implementare a proiectului ”Stil de Viață Durabil”

La un an de la lansarea planului pentru un Stil de Viață Durabil, Unilever a publicat raportul care prezintă progresele realizate până în prezent pentru atingerea obiectivelor stabilite. Bilanțul arată că efectele implementării planului se fac simțite la nivel internațional şi în România, fiind înregistrate progrese considerabile la numeroase capitole, de la managementul deșeurilor și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și până la diminuarea nivelului de sare din supe și condimente.

Odată cu publicarea raportului, Unilever a anunțat că până la sfârșitul lui 2012 își va atinge obiectivul de a procura uleiul de palmier din surse durabile, certificate „Green Palm”, cu trei ani înainte de planul stabilit. Compania a stabilit acum un nou obiectiv ambițios – acela de a achiziționa tot uleiul de palmier din surse ce pot fi identificate, până în 2020. Acest lucru înseamnă că Unilever va putea să identifice plantația de origine a întregii cantități de ulei de palmier certificate achiziționate.

Printre progresele înregistrate, Unilever a anunțat că 24% din materia primă agrară provine din surse sustenabile, față de doar 14% în 2010. Peste 90% dintre principalele produse Unilever din toată lumea conțin, în prezent, mai puțin de o treime grăsime saturată, iar 20% din totalul de energie utilizată de Unilever este reprezentat de energia regenerabilă. În Europa, 100% din electricitatea achiziționată provine din surse regenerabile.

Unilever a obținut rezultate foarte bune pe toți cei trei piloni ai Planului pentru un Stil de Viață Durabil: Îmbunătățirea sănătății și a bunăstării, Reducerea impactului asura mediului și Îmbunătăţirea nivelului de trai.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,036 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Unilever anunță bilanțul primului an de implementare a proiectului ”Stil de Viață Durabil”
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EXPO_SHOP_2020
%d blogeri au apreciat: