Unilever anunță un nou proiect logistic european

Unilever a anunţat astăzi un proiect nou, finanţat parţial cu fonduri europene, care va avea ca rezultat reducerea distanţei pe care camioanele companiei  o parcurg pe drumurile europene, cu aproximativ 200 de milioane de kilometri până la sfârşitul anului 2014. Dintre aceştia, 4,5 milioane kilometri vor fi economisiţi pe teritoriul României.

Noua schemă de management privind transportul va contribui la reducerea semnificativă a impactului pe care lanţul logistic al companiei Unilever îl are asupra mediului şi asupra reţelei de drumuri din Europa. În urma acordului semnat cu Comisia Europeană, va fi înfiinţat un nou punct centralizat pentru reţeua de transport la nivel de Europa, ce va fi administrat de la centrul de logisitcă Unilever din  Katowice, Polonia. În cadrul proiectului,  se va folosi tehnologie de ultimă oră pentru a maximiza eficienţa de încărcare a camioanelor în uz.

Acest proiect reprezintă un pas important în atingerea obiectivelor Planului Unilever Pentru un Stil de Viaţă Durabil. Reducerea numărului de kilometri pe care camioanele noastre trebuie să îl parcurgă va conduce la o scădere majoră a impactului pe care businessul nostru îl are asupra mediului. În acelaşi timp, la fel de importante sunt şi rezultatele de business ale acestei iniţiative, care demonstrează, încă o dată, strategia noastră de business de a integra sustenabilitatea în centrul activităţilor noastre. Acest lucru nu va conduce doar la reducerea amprentei noastre de carbon, ci şi la economii pe termen lung, ce ne vor ajuta să devenim mai eficienţi şi în ceea ce priveşte costurile”, afirmă Jan Zijderveld, Preşedintele Unilever Europa.

 

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,051 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Unilever anunță un nou proiect logistic european
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: