Unilever cumpara Alberto Culver Company

Unilever a confirmat astazi pe site-ul companiei ca actionarii Alberto Culver Company au votat in favoarea propunerii de achizitie a companiei de catre Unilever pentru suma de 3,7 miliarde dolari, propunere ce a fost anuntata in 27 Septembrie 2010.

Separat, cei de la Unilever au confirmat ca au primit o a doua cerere de informatii din partea Departamentului de Justitie din Statele Unite in vederea procesului de reglementare a tranzactiei. Unilever va continua sa coopereze cu Departamentul de Justitie in privinta revizuirii sale, tranzactia fiind supusa unor reglementari si in alte tari, dar este de asteptat ca aceasta sa fie finalizata in timp util.

Achizitia propusa include branduri precum: TRESemme, Alberto VO5, Nexxus, St. Ives, Simple si Noxzema. Acestea vor completa portofoliul existent al Unilever care contine branduri foarte cunoscute precum: Dove, Clear, Sunsilk, Pond si Vaseline.

Despre Alberto Culver Company

Compania Alberto Culver produce, distribuie si comercializeaza produse de ingrijire si infrumusetare precum si produse de ingrijire personala incluzand branduri ca TRESemme, Alberto VO5, Nexxus, St. Ives, Simple si Noxzema, in Statele Unite si pe plan international. De asemenea, este cel de al doilea mare producator pe piata din Statele Unite al produselor de ingrijire a parului cu branduri importante ca: Motions si Soft & Beautiful.

Despre Unilever

In orice zi, mai mult de 2 miliarde de oameni folosesc unul din produsele Unilever. Cu un numar de 163.000 de angajati in peste 100 de tari in toata lumea, Unilever a avut un profit global in 2009 in valoare de 39,8 miliarde euro.

Produsele Unilever se vand in peste 170 de tari din toata lumea. Unilever este lider de piata mondial in domeniul alimentar la toate categoriile in care opereaza: supe, sosuri, condimente, ceai si inghetata. Compania este de asemenea lider de piata la nivel mondial in produse de ingirjire a pielii si deodorante, si are o pozitie foarte puternica in alte categorii precum produsele de curatat si cele de ingrijire personala.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,057 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Unilever cumpara Alberto Culver Company

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: