Ursus Breweries anunta ca a demarat procesul de realizare a mini facilitatii de productie din Cluj, in care vor fi produse specialitati de bere URSUS.
Ursus Breweries isi reorganizeaza activitatile in Cluj, productia la scara industriala a berii aici fiind oprita, dar traditia fabricarii de bere URSUS in Cluj este mentinuta, prin deschiderea unei mini-facilitati de productie in locatia actuala a fabricii. Compania a demarat deja obtinerea certificatelor si avizelor necesare pentru amenajarea mini-facilitatii de productie, ce va include si un pub si un restaurant, dar care in acelasi timp va furniza bere si altor locatii din Cluj.
In functie de durata obtinerii autorizatiilor necesare, constructia ar putea incepe la mijlocul lunii februarie 2011, ceea ce ar permite ca deschiderea spatiului sa aiba loc la sfarsitul lunii mai a anului viitor. Noul spatiu va avea o capacitate de aproximativ 200 de persoane si va produce specialitati de bere URSUS. Consumatorii vor avea ocazia sa asiste la procesul de fabricare a berii in cadrul acestei facilitati.
Pentru acest proiect Ursus Breweries va colabora cu parteneri din Cluj-Napoca: arhitecti, constructori, designeri, operatori HoReCa; planurile de constructie fiind realizate de catre biroul de arhitectura local, ASIZA.
„Clujul a fost, este si ramane important pentru noi. Aceasta mini-facilitate de productie este unica in portofoliul companiei la nivel european, plecand de la dorinta de a continua traditia fabricarii berii URSUS in Cluj. Planuim sa facem din acest loc un punct de atractie atat pentru clujeni, cat si pentru vizitatorii orasului si speram ca acest proiect sa fie un motiv de mandrie in plus pentru oras”, a declarat Gary Whitlie, Presedinte Ursus Breweries.