Vanzari FMCG

FMCG provine din Fast Mover Consumer Goods si inseamna Bunuri de Larg Consum. Bunurile de larg consum sunt produsele cu rulaj mare de vanzari si preturi – relativ –  mici. Industria FMCG cuprinde zone de productie, distributie si vanzare din diverse categorii de produse.

Credit foto: Shutterstock

De la detergenti, cosmetice, menaj, sau produse de curatat pana la lactate, mezeluri, alimente de baza (bacanie sau edible grocery), dulciuri, bauturi racoritoare sau alcoolice. In linii mari cam tot ce gasiti in magazinele retail-ului modern sau traditional.

Care sunt canalele comerciale ale industriei FMCG?

Intotdeauna exista un producator, fie ca este vorba de unul autohton, fie ca e vorba de unul extern. Pana sa ajunga la rafturile magazinelor, produsele trec printr-o intreaga retea comerciala de distributie:

1. Producatorul autohton isi distribuie singur marfa in retail-ul modern si prin intermediul distribuitorilor locali (care acopera unul sau mai multe judete sau care au, chiar, distributie nationala) catre retail-ul traditional sau catre canalul HORECA (Hoteluri, Restaurante & Baruri si Catering).

2. Producatorul extern exporta catre o societate comerciala din Romania, care devine astfel importator si furnizor al retail-ului modern, dar si al retail-ului traditional si HORECA, prin intermediul distribuitorilor.

De ce producatorii sau importatorii nu distribuie direct si comerciantilor traditionali sau clientilor HORECA? Ratiunile sunt in primul rand de natura logistica, care implica costuri mari pentru distributie. Daca mai adaugam si costurile cu personalul, atunci se poate motiva usor aceasta decizie. Pe de alta parte marii retail-eri nu accepta ca furnizori distribuitorii sau orice alti intermediari, ci numai producatorii autohtoni si importatorii autorizati in Romania, din motive de prim pret si continuitate in livrari (aprovizionare).

Depositphotos

4 comentarii la „Vanzari FMCG”

 1. Pingback: Primul interviu – prima angajare - Concediaza-ti seful!

 2. Pingback: Biz Best Marketing 2021: 65 Idei, Strategii și Recomandări

 3. Buna ziua ,

  Doresc sa va supun atentiei un nou biocid-antiseptic fara alcool-clor-uleiuri 100% natural pe baza de apa si sare , Briotech Pure Hypocloros.
  Briotech Pure Hypocloros este avizat de Institutul Cantacuzino cu Aviz NR.149/24.09.2020, testat Bactericid , Fungicid si Virucid ; Tip 1/2 si tot o data asteptam avizarea UE conform art.95 TP1/2/3/4/5 si suntem si in procesul de avizare definitiva de catre Ministerul Sanatatii.
  Briotech Pure Hypocloros este un produs organic , non toxic , sigur la contactul cu pielea, tesuturi , mucoase , mancare , imbracaminte, suprafete curate si aer.
  Briotech Pure Hypoclorous are un spectru foarte larg de utilizare si urmatorele caracteristici :
  •100% natural , non-toxic , fara parabeni , alcool , coloranti , clor , arome , uleiuri , fara senzatia de maini lipicioase;
  •Actiune letala pentru 99,9% din patogeni;
  •Interactiune benigna cu pielea si membranele mucoase ( oculare , nazale , orale , genitale );
  •Sigur pentru pielea copiilor si adultilor;
  •Versatil. Ideal pentru dezinfectarea mainilor , alimentelor , suprafetelor , jucariilor , echipamentelor de hranire a copiilor , biberoanelor, telefoanelor , tabletelor , volanului , manerelor usilor si carucioarelor , podelelor , etc;
  •Perfect pentru uz caznic , industrial , agroalimentar si colectivitati;
  •Purificarea aerului cu ajutorul unui umidificator ultrasonic sau nebulizator in prezenta oamenilor.
  •Nu necesita stergere , clatire;
  •Ambalaj practic ; In doza mica , medie si mare.
  Produsul activ al Briotech Pure Hypocloros este Acidul Hipocloros , pe scurt HOCl , produs de celulele albe ale omului cat si al animalelor .
  HOCl este prima linie de aparare a organismului ca raspuns la o rana sau infectie.
  HOCl ajuta la vindecarea si repararea tesutului.
  HOCl este letal tuturor microbilor care ameninta sanatatea umana cat si cea animala.
  HOCl este cu totul benign in interactiunea lui cu pielea si membrane mucoase( oculare, nazale, orale, genitale) avand ca produs finit al actiunilor sale apa si sare .
  Atasat va rog sa gasiti prezentarea completa ( link we transfer ) Briotech , avizul Cantacuzino, lista patogenilor testati, protocoale de utilizare, fisa tehnica.
  Va stau la dispozitie pentru orice intrebari si astept cu interes pasii ce trebuie urmati pentru un posibil parteneriat.

  https://we.tl/t-l7ZieHGF65

 4. Pingback: Fmcg Ce Inseamna - rca-ieftin.online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *