Vânzările AGRICOLA la carnea de pasăre au crescut cu 5%, iar cele de salamuri crud-uscate cu 30%, în 2015

Vânzările de carne de pasăre ale companiei AGRICOLA Bacău au totalizat în volum, în 2015, 38.425 tone, cu 5% mai mult față de anul precedent (36.604 tone) și cu aproape 4,5% în valoare, în condițiile unei ușoare diminuări a prețului mediu (-0,69%). Cifra de afaceri înregistrată de Agricola Internaţional SA Bacău în 2015 este de aproximativ 365,956 mil lei, față de 353,665 milioane lei în 2014.

Grigore Horoi 2„Performanţa economică a companiei a fost, în anul 2015, rezultatul unei execuții foarte bune în operațional, iar revenirea prețurilor principalelor resurse la niveluri mai rezonabile a ajutat la rândul său. Toate acestea, în condițiile unei diminuări a prețului mediu cu câteva procente pe piața cărnii de pasăre, a influențat în primul rând de scăderea prețului la carnea de porc.

Vânzările AGRICOLA de carne de pui au crescut faţă de anul precedent și datorită campaniei noastre integrate de comunicare, Mese de poveste, campanie pe care o vom continua în acest an și care debutează în 8 februarie. Rezultatele se înscriu în strategia noastră de creștere și diferențiere. De exemplu, în 2008 noi produceam 16.000 de tone de carne, anul trecut am ajuns la volume totale de 38.000 de tone și avem planuri pentru acest an de a depăși pragul de 40.000 de tone. Un alt rezultat notabil este că în 2015 am dublat producția de Pui Fericit”, a declarat Grigore Horoi, președintele AGRICOLA.

Grupul de firme AGRICOLA a înregistrat în 2015 o cifră totală de afaceri de 655,593 mil. lei, cu 6% mai mare decât cea înregistrată anul precedent (616,626 mil. lei).

Și la celelalte categorii de produse AGRICOLA a înregistrat creșteri. Astfel, la categoria mezeluri (salamurile crud-uscate şi preparatele fiert-afumate obţinute la Salbac SA, companie din cadrul Grupului de firme Agricola), cifra de afaceri a fost de 114,104 mil. lei, cu 22,5% mai mare decât în 2014, în condițiile în care această piață a continuat să se contracte.

Laptopurile Asus, perfecte pentru multitasking si divertisment

De remarcat sunt rezultatele – pentru al șaptelea an consecutiv – obținute de salamurile crud-uscate AGRICOLA, care au înregistrat anul trecut o creștere valorică a vânzărilor de 30,38%, respectiv o creștere de 30,39% în volume.

Ne consolidăm poziția de lideri de piață în România la grupa salamurilor crud-uscate. Brandul AGRICOLA este, în acest moment, lider pe segmentul de crude uscate din România, cu o evoluție de la 7,1% cotă de piață valorică în 2009 la 20,8% în 2015 și lider detașat pentru cel mai cunoscut produs premium din România: Salamul de Sibiu (evoluție de la 24,9% cotă valorică în 2009 la 51,8% cotă valorică în 2015, din total segment Salam de Sibiu comercializat pe piața internă). Anul trecut am vândut cu 39% mai mult Salam de Sibiu AGRICOLA decât în anul 2014”, a declarat Grigore Horoi.

Europrod SA, compania din Grupul de firme Agricola Bacău ce comercializează  semipreparate şi produse tip ready-meal, si-a menţinut anul trecut, cumulat, o cotă de piaţă de 19% în categorie. Astfel, în 2015, faţă de anul precedent, vânzările companiei Europrod de semipreparate și produse ready meal au crescut cu 11% în valoare, în condițiile unei creșteri a volumelor comercializate de 5,6%. „Și în această categorie ne-am remarcat în special prin lansarea produselor Nuggets si Strips din piept de pui fără E-uri”, a precizat președintele AGRICOLA.

La ouă consum, produse la Avicola Lumina Constanţa, s-a înregistrat o creștere cu 23% a cifrei de afaceri în 2015, respectiv o creștere de 15% a bucăţilor vândute (63,683 mil. buc.).

În 2015 AGRICOLA a exportat 13% din producția de carne de pui obținută din fermele proprii, în principal în zona euro: Marea Britanie, Franța, Austria, Germania, Italia, Malta, dar și extracomunitar, în Macedonia și Kosovo. De asemenea, 23% din producţia de semipreparate de la Europrod a plecat în ţări precum Franţa, Danemarca, Marea Britanie, Malta. La salamurile crud-uscate produse la Salbac exporturile în 2015 au totalizat 8%, iar la salamurile fiert-afumate au însumat 19.6%, principalele pieţe de desfacere fiind Spania, Italia, Marea Britanie, Austria, Franta și Grecia.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,980 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Vânzările AGRICOLA la carnea de pasăre au crescut cu 5%, iar cele de salamuri crud-uscate cu 30%, în 2015

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: