Vanzarile din vara au redus declinul pietii de bere din Romania

In termeni de volum, in lunile iulie si august s-au observat cresteri de 6% si respectiv 7% la vanzarile de bere, pe piata din Romania. Cifra este similara cu rata de crestere din octombrie 2008, care a fost ultima luna de crestere sustinuta pe piata nationala a berii inainte de aceasta vara.

Reprezentantii fabricilor de bere considera ca temperaturile ridicate si campaniile agresive de publicitate au fost un impuls in dezvoltare. Consumul de bere a depasit 2 milioane de hectolitri lunar in iulie si august, potrivit datelor de la Institutul National Roman de Statistica. De-a lungul verii, consumul de bere lunar pe cap de locuitor a ajuns la 9l, in timp ce media lunara pe cap de locuitor in prima jumatate a anului a fost 6l.

Cu toate acestea, fabricile de bere nu se asteapta la o alta crestere a pietii in acest an. Cele doua luni de vara au ajutat la reducerea declinului din acest an pe piata berii. Vanzarile de bere din Romania au scazut cu 7.5% pe an, adica la 7.9 milioane de hectolitri in prima jumatate a anului.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,980 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Vanzarile din vara au redus declinul pietii de bere din Romania

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: