Vânzările și profitul companiei Henkel au ajuns la un nivel record în 2012

Vânzările companiei Henkel au crescut în 2012 cu 5,8%, până la 16,510 milioane euro (o creştere organică de 3,8%), iar profitul operațional a crescut cu 15.1 %, până la 2,335 milioane de euro, conform unui comunicat al companiei. O performanță puternică s-a înregistrat pe piețele emergente unde a existat o creştere organică de 7,8%.

„2012 a fost anul cel mai de succes pentru Henkel până acum: am obținut rezultate excelente într-o piață extrem de volatilă și competitivă și am atins sau depășit toate obiectivele financiare pe care ni le-am propus „, a declarat CEO-ul Henkel, Kasper Rorsted.”

Toate cele trei divizii Henkel au contribuit la creșterea organică a vânzărilor și la creşterea cotei de piață pe toate piețele reprezentative. Divizia de detergenţi a înregistrat o creștere organică a vânzărilor de 4,7 %. Creștere organică de 3,6% s-a înregistrat şi în divizia Adezivi. Divizia de cosmetice a înregistrat o crestere organica a vanzarilor de 3,1 %.

Privind la anul fiscal 2013, Rorsted a spus: „Ne aşteptăm la o creştere organică a vânzărilor cuprinsă între 3 şi 5 procente pentru întreg anul fiscal”

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Vânzările și profitul companiei Henkel au ajuns la un nivel record în 2012
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: