Venitul net al Starbucks a crescut cu 44% în primul trimestru

Lanţul de cafenele Starbucks a raportat o creştere a venitului net de 44% la încheierea primului trimestru, la data de 2 ianuarie 2011. Veniturile obţinute în această perioadă au crescut cu 8% până la 3 miliarde de dolari. Retailerul a obţinut 346,6 milioane de dolari în timpul trimestrului, faţă de 241,5 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Starbucks a atribuit rezultatele sale excelente şi revenirea companiei la performanţă, încercărilor continue de a revigora brandul. Retailerul a depus eforturi considerabile pentru a îmbunătăţi eficienţa operaţională, gama de produse şi experienţa oferită clienţilor în punctele sale de vânzare din întreaga lume.

Reprezentanţi ai Starbucks au declarat că retailerul ar putea fi obligat să mărească preţurile la unele produse în anumite pieţe din cauza costurilor materiilor prime ridicate, în special pentru cafea şi produsele lactate. Deşi se aşteaptă ca rata clienţilor să se menţină ridicată în acest an, s-a mai adăugat că marjele de produs ar putea fi afectate din cauza costurilor ridicate ale materiilor prime.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *