Vinul Caii de la Letea lansează un nou episod Oameni și Rădăcini – manifestul său pentru identitatea și valoarea gastronomică românească

Vinul Caii de la Letea prezintă un nou episod din serialul său Oameni și Rădăcini. Început în 2020,  proiectul își propune să caute originile gustului autentic românesc pornind de la artizanii săi.

caii de la letea

A treia iterație a proiectului este centrată pe gusturile autentice ale Moldovei și Bucovinei, așa cum și le amintește și le reinterpretează Andrei Chelaru. Chef premiat de ghidul gastronomic Gault&Millau, Andrei reînvie, fără a altera esența, senzațiile de madeleine proustiană pe care i le oferă preparatele tradiționale moldovenești. Episodul urmează altor două, care au explorat Dobrogea, prin gastronomul Radu Dumitrescu, respectiv Transilvania, unde gazde au fost Ion Bebeșelea și Mara Oană.

„Credem cu putere în valoarea intrinsecă a gastronomiei românești, când mâncarea și vinul în simbioză oferă experiențe memorabile, printre cele mai fine ale vieții. Colecția de vinuri Caii de la Letea își propune să însoțească vernacularul culinar românesc pentru a oferi experiențe gastronomice care provoacă simțurile”, a declarat Solène Cesbron – Marketing Manager Via Viticola. Prin proiectul Oameni și Rădăcini ne dorim să punem în lumină valoarea gastronomică românească și să arătam că avem un patrimoniu valoros din care se inspiră noua generație de chefi”, a completat Cesbron.

Oameni și Rădăcini este manifestul vinului – Volumul II, produs de crama Viticola Sarica Niculițel în Dobrogea. Colecția conține în prezent 7 vinuri gastronomice, reprezentative pentru terroir-ul singular din nordul Dobrogei, unde pământul, vântul și Dunărea își lasă amprenta.  Vinurile Caii de la Letea, prin personalitatea și complexitatea lor, se potrivesc cu felurile de mâncare care povestesc, prin gust și arome, despre cine suntem și de unde venim.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *