Faimoasa bere Weihenstephaner Hefe WeissBier intră în portofoliul URBB

Începând cu luna iunie, URBB își extinde portofoliul prin adăugarea uneia dintre cele mai apreciate beri la nivel mondial, Weihenstephaner Hefe WeissBier. Fabricată în cea mai veche berărie activă din lume, Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan sau Berăria de Stat Bavareză Weihenstephan, multi-premiata Weihenstephaner Hefe WeissBier este produsă după o tradiție veche de secole.

WeihenstephanerWeihenstephaner Hefe WeissBier este o bere de grâu nefiltrată, galben-aurie, cu note de scorțișoară, ce impresionează consumatorii cu aroma sa proaspătă de banană. Este corpolentă și are un gust subtil de drojdie fermentată. A primit multiple recunoașteri pentru calitatea sa excepțională, câștigând medalii de aur în cadrul World Beer Awards în 2015, la categoria bere de grâu – Bavarian Hefeweiss,  International Beer Challenge 2015, World Beer Cup 2016 Award și Australian International Beer Award 2016.

Sunt extrem de încântat că vom reprezenta pe plan local cea mai apreciată bere weizen din lume, Weihenstephaner Hefe WeissBier, un produs realizat după cele mai rafinate tehnici. Vorbim de o experiență de aproape 1000 de ani pusă în slujba fabricării unei beri de excepție. Mă bucur că în anul în care se împlinesc exact 500 de ani de la apariția Legii Bavareze a Purității Berii, extindem portofoliul URBB cu exact acea bere care este fabricată în locul unde această lege a fost promulgată”, a declarat Shachar Shaine, Preşedinte al URBB.

Weihenstephaner Hefe WeissBier poate fi savurată în orice moment al zilei, servind drept un companion excelent al preparatelor pe bază de pește și fructe de mare, al brânzei picante sau al tradiționalului cârnat bavarez. Are un conținut de alcool de 5.4% și este distribuit atât în rețelele de magazine, cât și în horeca, în variantele de sticlă nereturnabilă de 0.33 l și butoaie de 30 l, pentru horeca.

Berăria  Weihenstephan, aproape 1000 de ani în măiestria berii

Beraria Weihenstephan, aflată sub tutela statului federal bavarez, este patrimoniu de stat, un adevarat simbol al culturii și istoriei bavareze. Primele dovezi indică începutul producției de bere încă din anul 768, în timp ce berăria a fost fondată oficial de călugării benedictini din Freising în 1040. Este cea mai veche berărie încă activă din lume și a rezistat unor numeroase tentative de distrugere, reprezentând astăzi o combinație unică de tradiție și tehnologie de ultimă generație. Aici a luat naștere în 1516 Legea Germană a Purității Berii, care reprezintă primul cod profesional destinat berarilor din lume, sporind și mai mult renumele berăriei. Din 1930, centrul de cercetare și învățământ dezvoltat în cadrul acesteia este parte a Universității Tehnice din Munchen și reprezintă locul unde vin să se specializeze cei mai buni experți berari din întreaga lume.

Berăria de Stat Bavareză funcționează și astăzi după procesul de fabricație dezvoltat cu secole în urmă pe dealul Weihenstephan, conform celui mai înalt standard de calitate auto-impus, Premium Bavaricum. Acesta presupune, pe lângă concentrarea atentă a experților berari asupra procesului de fabricație, și controlul permanent de calitate al ingredientelor folosite. În fiecare zi, peste 300 de persoane se asigură că berile ce părăsesc fabrica Weihenstephan respectă cele mai înalte standarde de calitate.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *