Fabrica Zahărul Oradea se va închide în primăvara acestui an

Fabrica Zahărul Oradea SA, producătorul brandului de zahăr Diamant, va fi închisă în această primăvară, fiind considerată de către proprietari  – compania germană Pfeifer&Langeno – drept o unitate nerentabilă, după ce aceasta a înregistrat numeroase pierderi.

Zahărul Oradea

Fabrica Zahărul Oradea se ocupă cu producţia de zahăr din sfeclă, prelucrarea prin rafinare a zahărului brut din trestie de zahăr şi comercializarea zahărului sub brandul Diamant.

Hotărârea închiderii operaţionale a SC Zahărul Oradea SA a fost luată de proprietarii germani ai companiei Pfeifer & Langen deoarece fabrica nu a putut demonstra că este ”competitivă şi profitabilă”, aceasta raportând în 2016 pierderi de aproape 30 de milioane de lei. În 2016, Zahărul Oradea a avut afaceri de 351,7 milioane lei și o pierdere de 28,6 milioane lei.

Compania Pfeifer&Langen a încercat să ajungă la un acord cu fermierii cultivatori de sfeclă de zahăr din judeţele Bihor, Arad, Satu Mare și Timișoara pentru preluarea fabricii dar discuţiile au eşuat.

Revoluţia Preţurilor – Reduceri de până la 60%

Astfel, aproape 200 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în mai multe etape, aceştia urmând să primească salarii compensatorii în funcţie de vechime, conform MEDIAFAX.

Directorul ITM Bihor, Marius Rotar, a declarat că instituţia pe care o conduce a fost notificată în legătură cu concedierea colectivă de la ”Zahărul” Oradea după ce AGA a decis închiderea operaţională a societăţii. “Cei care au o vechime de până la 10 ani, primesc 6 salarii compensatorii, cei între 10 şi 20 de ani vor încasa 8 salarii compensatorii, iar cei care au o vechime mai mare de 20 de ani vor avea 10 salarii de încadrare compensatorii”, a spus Rotar.

Zahărul Oradea

Zahărul Oradea este o companie producătoare de zahăr din România. Compania face parte din grupul Cristal Diamant, alături de Zahărul Carei și Zahăr Arad, și activează pe piața autohtonă din anul 1968. Cristal Diamant SAS este o societate cu sediul în Franța, care este deținută în proporții egale de grupul francez Cristal Union și de grupul german Pfeifer&Langen. Compania Zahărul Oradea produce sub mărcile Brilliant și Diamant.

FOTO

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *