FRYDAY, start-upul românesc de quick service, care folosește ulei de alune pentru prăjire și echipamente performante, va deschide pe data de 28 aprilie 2022, în centrul comercial Palas Iași, cel de-al 4-lea restaurant al rețelei din România. Celelalte trei restaurante FRYDAY funcționează în centrele comerciale Iulius Mall Suceava, București Mall Vitan și Iulius Town Timișoara.
„Conceptul Fryday este creat de mine de la zero între anii 2018 și 2019, având ca sursă inspirațională mai multe concepte internaționale de quick service, pe care le-am văzut pe viu. Stăteam zile întregi studiind astfel de concepte, cu dorința de a vedea cum își desfășoară activitatea adevărații profesioniști.
Noi nu am reinventat roata, doar am respectat regulile industriei și momentan suntem singurul start-up românesc care face acest lucru, lucrând pe absolut toți „pilonii” restaurantului cu cei mai mari furnizori din industria globală, la standarde internaționale. Este adevarat, costul deschiderii unui restaurant nu este unul mic, se ridică la peste 300 de mii de euro net, dar noi putem avea predictibilitate.
Friteuzele noastre de la furnizorul Henny Penny filtrează uleiul automat la fiecare 6 cicluri de prăjire și grătarul de la Taylor are platane hidraulice și programe automate. În plus, carnea este pregatită mereu într-un timp exact și la temperatura controlată, iar chifla nu este păjită direct pe grătar, ci este caramelizată în toasterul profesional Prince Castle. Sosurile din burger vin printr-un pistol care dozează de fiecare dată fix 10 ml, prin funcția portion control.
Toate astea au efect asupra consumatorului final, care vede și simte consecvența și standardizarea. Sunt convins că pe termen lung aceasta este abordarea câștigătoare,” a declarat Lucian Florea, fondatorul Fryday.
Singura rețea de restaurante fast-food care folosește uleiul de alune
„Momentan, suntem singurii jucători din piață care folosește uleiul de alune pentru procesele de prăjire, un ulei cu punct de ardere la peste 220 de grade, cu multiple beneficii, la un cost de achiziție destul de ridicat, în conțiile în care 99,99% din piața de profil operează cu ulei de floarea soarelui și/sau palmier,” a completat Lucian Florea.
Cele aproximativ 130 de repere unice din Meniul Fryday, care cuprinde preparate pe bază de pui, vită sau pește, dar și variante vegetariene, salate și diferite deserturi, pot fi comandate și prin platformele de delivery Tazz sau Glovo.
FRYDAY
Fryday este conceptul de quick service creat de omul de afaceri sucevean Lucian Florea și operat de compania Albina Restaurante, care și-a propus să dezvolte o rețea națională și internațională de restaurante tip fast food, standardizată. Fryday are 3 tipuri de restaurante: Fryday Food Court Zone, Fryday Stradal Table Service și Fryday DriveThru. Condiții de aplicare pentru franciză.
În acest moment, rețeaua Fryday numără 3 restaurante, deschise la Suceava (Iulius Mall), București (București Mall Vitan) și Timișoara (Iulius Town), iar începând cu 28 aprilie 2022, se va adăuga și restaurantul din Palas Iași.
Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.
Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG, #eCommerce, #FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,
Abonează-te gratuit la newsletter
Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.
retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail
Am fost plăcut surprins de calitatea produselor și serviciilor dumneavoastră. Gustul rafinat al cărnii de pui,cartofii,dar și salata mi-au făcut seara frumoasă.
Vă mulțumesc mult.
P.S. V-aș invita să deschideți și în Germania un așa restaurant. Ar fi extraordinar!