Mars îl numește pe Arman Sutbayev în funcția de Market Director pentru România

Mars, unul dintre cei mai mari producători din domeniul alimentar din lume, anunță numirea lui Arman Sutbayev în funcția de Market Director pentru România, începând cu luna august a acestui an.

MarsArman Sutbayev o înlocuieşte pe Geanina Băbiceanu, care a acceptat o nouă provocare ca parte a dezvoltării profesionale în interiorul companiei, fiind promovată în funcția de General Manager al Royal Canin Italia.

Arman Sutbayev se alătură echipei Mars România din poziția de Market Director East CEAB & Turkey Mars Wrigley Confectionery.  În noul său rol, va conduce cea mai mare piață din cadrul unității Multisales Central Europe, din care, pe lângă România, mai fac parte Cehia, Ungaria și Slovacia. Coordonând o echipă de peste 200 de Asociați – așa cum sunt numiți angajații Mars-, Arman va fi responsabil de implementarea strategiei de business pentru toate segmentele companiei din România – alimente, gumă, ciocolată și hrană de animale.

Compania a oferit întotdeauna angajaților talentați oportunitatea de a explora diverse roluri și culturi pentru a-și construi o carieră de success în cadrul companiei, iar această strategie dă rezultate. “Mars este o afacere de familie, ghidată de principii și viziune, iar acest lucru mi-a oferit șansa să mă dezvolt și să-mi urmez parcursul profesional dorit. Sunt încântat să mă alătur echipei din România. Este o onoare să coordonez business-ul pe o piață unde produsele Mars au o tradiție puternică și sunt extrem de îndrăgite de consumatori”, a spus Arman Sutbayev.

Arman Sutbayev este un lider cu o experiență profesională de peste 16 ani în vânzări și marketing. S-a alăturat companiei Mars în anul 2014 ca director de vânzări al Wrigley Kazahstan, transformând în mod pozitiv direcția business-ul pe segmentul de gumă și coordonând procesul de integrare a distribuitorilor Mars și Wrigley. În 2017, a fost numit Market Director pentru regiunea de est a unității Central Eurasia, Belarus and Turkey, alăturându-se echipei de leadership. În ultimii trei ani, cele 10 piețe pe care le-a gestionat au înregistrat o creștere susținută, cu o dublare a business-ului din Uzbekistan și ani consecutivi de creștere cu două cifre procentuale pe piața din Belarus. Arman este apreciat în cadrul companiei pentru relațiile de încredere pe care le-a dezvoltat cu echipele sale și pentru pasiunea de a cultiva un mediu de lucru în care Asociații își pot dezvolta constant aptitudinile profesionale.

În ultimele luni, prioritatea companiei la nivel global a fost asigurarea siguranței și bunăstării Asociaților, făcând totodată tot ce ne stă în putință pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a menține continuitatea afacerii. Voi continua să navighez echipa locală urmând aceleași principii, cu obiectivul de a asigura stabilitate și creștere pe termen lung”, a mai spus Arman Sutbayev.

Înainte de a face parte din Mars, acesta a petrecut 10 ani în compania P&G, unde a dobândit experiență în departamente ca Field Sales, National Accounts, Market Strategy & Planning și Category.

Mars în Europa Centrală

Mars a intrat pe piața din România în 2008. Din 2016, filiala din România este organizată sub umbrela Mars Multisales Central Europe, care include și piețele din Ungaria, Cehia, Slovacia. Cu 540 de angajați (denumiți Asociați), organizația din Europa Centrală operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă & bomboane), food (orez și sosuri) și hrană pentru animale.

Mars, Incorporated este o afacere de familie, cu o istorie de peste un secol în fabricarea de diverse produse și oferirea de servicii pentru oameni și pentru animalele lor dragi de companie. Cu vânzări de aproximativ $35 miliarde, compania este un business global care produce unele dintre cele mai îndrăgite mărci din lume: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5™, SKITTLES®, UNCLE BEN’S®, MARS DRINKS and COCOAVIA®. Mars oferă, de asemenea, servicii medicale veterinare care includ BANFIELD® Pet Hospitals, Blue Pearl®, VCA® și Pet Partners™. Cu sediul în McLean, VA, Mars operează în peste 80 de țări. Cele 5 Principii ale Mars – Calitate, Responsabilitate, Reciprocitate, Eficiență și Libertate – îi inspiră zilnic pe cei peste 125.000 Asociați să creeze plus valoare pentru parteneri și să livreze creșterea de care sunt mândri în fiecare zi.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *