Best Marketing București: strategii eficiente de marketing pentru un business de succes

Ieri, 25 mai 2012, a avut loc la Bucureşti conferinţa Best Marketing. Gazda acestui eveniment desfăşurat în Sala Platinum a hotelului Howard Johnson a fost doamna Marta Uşurelu, redactor-şef al revistei Biz. Reunind speakeri dintre responsabilii de marketing sau reprezentanţi ai agenţiilor de publicitate, ea a dorit să ofere participanților la eveniment o perspectivă a strategiilor eficiente de marketing, care conduc la o campanie de succes.

Dintre aceştia, îl amintim pe domnul Paul J. R. Renaud, Head Coach Renaud Investments, care ne-a ajutat să înţelegem importanţa activităţilor de marketing realizate în colaborare cu cele de vânzări. Sorin Psatta, Integrated Communication Director BBDO Romania a prezentat dificultăţile punerii în aplicare a unei campanii de retromarketing, care urmăreşte creşterea atractivităţii unui produs, utilizând nostalgia faţă de trecut.

Adina Vlad, Managing Partner Unlock Market Research ne-a comunicat rezultatele recente ale unui studiu privind comportamentul consumatorilor la momentul actual, estimând că putem vorbi despre o ieşire din criză. Ca o tendinţă a ultimelor luni, ofertele speciale şi promoţiile au generat apariţia ”sindromului coşului plin”, iar astăzi asistăm la un paradox: ” cu cât coşul e mai plin, cu atât consumatorul e mai sărac ”. Ea a subliniat şi faptul că, datorită crizei, consumatorii au început să aprecieze mărcile private, în defavoarea brand-urilor consacrate.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *