Dorna a ajutat la dotarea a 15 maternități din România prin campania „Grijă pentru copii”

Din dorinţa de a contribui la îngrijirea copiilor născuţi prematur,în 2013 Dorna s-a alaturat Asociației Salvați Copiii, dezvoltând campania “Grijă pentru copii”, prin intermediul căreia a ajutat la dotarea a 15 maternităţi din România cu echipamente de specialitate. Iniţiativa continuă şi anul acesta sub sloganul “Împreună dăm speranţă copiilor născuţi prematur!”

Fereastra de Speranta 4-1

În România, 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de îngrijire specială încă din prima oră de viaţă, ceea ce necesită echipamente medicale performante şi medici specializaţi.

“Copiii născuți prematur au nevoie de toată grija și atenția noastră, aşa cum au nevoie de cadre medicale specializate şi echipamente performante. Dotarea celor 15 maternităţi în cadrul campaniei desfaşurate anul trecut reprezintă un prim pas al brandului Dorna în susținerea nou-născuţilor prematur. Campania “Grijă pentru copii” continuă şi în 2014, cu scopul de a dota maternităţile din România cu echipamente medicale de specialitate. Nu am fi reuşit acest demers fără ajutorul partenerilor noştri, Asociaţia Salvaţi Copiii, dar şi al consumatorilor care s-au alăturat iniţiativei,” a declarat Raluca Vlad, Brand Manager Dorna.

În Bucureşti, trei maternităţi au primit echipamente medicale de specialitate. Maternitatea Bucur a fost echipată cu un incubator performant, Maternitatea Filantropia, cu un ventilator neonatal, iar Maternitatea Polizu a primit o masă de reanimare. Aceste echipamente medicale vin în sprijinul celor peste 3.500 de cazuri de naşteri înregistrate anual în fiecare dintre aceste maternităţi.

În ţară, 12 unităţi medicale au fost dotate cu aparatură medicală performantă, în funcţie de necesităţile secţiilor de neonatologie. De exemplu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Caraş-Severin a fost echipat cu un incubator şi un monitor de funcţii vitale, Spitalul Judeţean din Constanţa, cu un set laringoscop, 4 Pulsoximetre şi 40 de senzori neonatali, iar maternităţile din Hunedoara, Botoşani şi Sibiu au primit câte un incubator de terapie intensivă.

Lista maternitati – Grija pentru copii

În 2014, Dorna a extins promisiunea de susținere a copiilor născuți prematur și către mămici, creând în premieră proiectul denumit “Fereastra de Speranță”, implementat în Maternitatea Polizu, din București. Geamul care desparte camera de aşteptare de salonul de terapie intensivă în care se află nou-născuţii prematur a devenit suport al mesajelor de susţinere trimise de mii de români mamelor care aşteaptă să îşi vadă bebeluşii. Acestea petrec, în medie, aproximativ 10 minute pe zi cu micuţii lor, în rest este doar aşteptare.

retail-FMCG

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *