„Rouge de Roumanie”- primul cupaj Domeniile Sâmburești

Ieri, 31 mai 2012, ”s-a născut un nou produs aparținând domeniilor Sâmburești: „Rouge de Roumanie”, un cupaj special de Cabernet Sauvignon și Merlot.

Seara festivă a deschis o serie întreagă de evenimente ce marchează rebrandingul Domeniilor Sâmburești.

În prima parte a acesteia, juriul a stabilit cupajul ideal, în urma degustării a 5 cupaje de Cabernet Sauvignon & Merlot în proporţii diferite. Printre cei 12 membrii ai juriului s-au numărat Cătălin Păduraru, co-prezentatorul emisiunii ‘Frați de Viță‘, difuzată pe TVR 2, celebrul chef de origine elvețiană Jakob Hausmann, și somelierul Laurențiu Achim. Aceștia au desemnat câștigătoare proba cu numărul 4, vinul „Rouge de Roumanie”, bogat în tanini, dar în acelaşi timp lejer și catifelat. Vinul va fi vândut la raft la prețul de 18 RONI.

În România, domeniile Sâmburești sunt bine cunoscute pentru vinurile roșii. În ultimii ani, acestea și-au recăpatat faima, remarcându-se atât pe plan național cât și internațional. Astfel, la ediția din luna aprilie a acestui an a celui mai renumit târg de vinuri de la Beijing, “Wine China 2012” (China International Wine & Spirit Competition),ele au câștigat nu mai puțin de 5 medalii. Vinul Cabernet Sauvignon 2009 de Chateau Valvis a fost medaliat cu aur la categoria vinuri roșii, în timp ce Chateau Valvis – Merlot 2010 a câștigat medalia de argint. Alte trei medalii de bronz au fost acordate vinurilor Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010 și Chardonnay 2011.

”Suntem convinși că sectorul vinurilor românești nu este cu nimic mai prejos decât vinurile chiliene sau australiene. Noi nu avem un patronat unit, dar […] reușim să ne facem remarcați prin vinurile noastre” a afirmat domnul Jean Valvis.

Evenimentul a fost urmat de o degustare într-un cadru mai larg, alaturi de personalități ale vieții sociale, ambasadori ai vinului și ai artei culinare.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,885 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Promovare » „Rouge de Roumanie”- primul cupaj Domeniile Sâmburești

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: