HEINEKEN vrea să devină cel mai verde berar din lume până în 2020

HEINEKEN Romania anunţă încheierea unui parteneriat pe 2 ani cu GreenWEEE International pentru reciclarea deşeurilor electronice. Colaborarea începe anul acesta cu reciclarea a 50 de tone de deşeuri, reprezentând frigidere şi echipamente de răcire ale instalaţiilor de bere la draught.

HNV-Logo-FC“Reciclarea echipamentelor de răcire este o activitate pe care o derulăm de mult timp şi face parte din Agenda noastră de Sustenabilitate. Suntem mândri să continuăm acest demers cu un partener dedicat, precum GreenWEEE International. Procesul de răcire generează aproape 1/3 din amprenta noastră de carbon, astfel avem mare grijă că asigurăm răcirea berilor într-un mod care nu afectează mediul înconjurător. Toate frigiderele mai vechi sunt în proces de a fi înlocuite cu frigidere „verzi”, care au un consum de energie cu 35% mai mic. Practic, asta înseamnă un consum mai mic de electricitate şi facturi mai mici pentru clienţii noştri, în timp ce berea rămâne la fel de rece şi proaspătă”, explică Onno Rombouts, Managing Director al HEINEKEN Romania.

GreenWEEE International va prelua deşeurile din depozitele HEINEKEN. Acestea vor fi tratate şi reciclate în fabrica GreenWEEE International şi transformate în materii prime de înaltă calitate, înainte de a se întoarce în circuitul economic. Datorită tehnologiei moderne conformă cu standardele europene (Art.6, Directiva Europeana nr. 2002/96/EC) şi cu regulamentul european BATRRT (Best Available Techniques of Recovery, Recycling and Treatment) se asigură valorificarea şi recuperarea materialelor în proporţie de 95%, dar şi o tratare corectă a substanţelor periculoase, eliminând orice pericol de poluare a mediului înconjurător. Componentele specifice ale frigiderelor HEINEKEN Romania pot ajunge în diverse industrii, de la construcţii la artă. De exemplu, oţelăriile pot transforma componentele din fier în ţevi şi foi de tablă, aluminiul reciclat poate fi folosit în producţia de profile şi calorifere, în timp ce sticla reciclata poate ajunge la sticlarii artizanali.

Reciclarea deşeurilor, care se traduce în reducerea emisiilor de CO2, este o componentă cheie în Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future” a companiei HEINEKEN. Până acum, HEINEKEN colecta şi recicla echipamentele vechi de răcire cu ajutorul unor colectori independenţi autorizaţi. Prin Agenda sa de Sustenabilitate, HEINEKEN intenţionează să devină cel mai verde berar din lume până în 2020, acţionând în 3 arii: mediul, rolul berii în societate şi oamenii – de la angajaţi şi până la comunităţile în care HEINEKEN isi deasfasoara activitatea pe teritoriul României.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la nesletterul zilnic gratuit.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,075 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Promovare » Stirea verde » HEINEKEN vrea să devină cel mai verde berar din lume până în 2020
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: