Tetra Top, ambalajul iaurtului de băut Activia, este primul ambalaj al companiei Tetra Pak cu certificare FSC

KV Activia FSCTetra Pak și Danone România lansează, în premieră în România, Activia în ambalaj de carton provenind din păduri administrate responsabil (certificate FSC). Tetra Top, ambalajul iaurtului de băut Activia, devine astfel primul ambalaj al companiei Tetra Pak cu certificare FSC ales de un producător din România.

Prezența simbolului FSC pe ambalaje reprezintă garanția că fibra lemnoasă folosită pentru ambalaje provine din păduri administrate responsabil și surse controlate, care sunt regenerate prin plantări sau în mod natural. La nivel global, suprafață forestieră totală certificată FSC este de 180,5 milioane de hectare, în 79 de țări. În România, suprafață forestieră totală certificată FSC este de 2.386.535 hectare, reprezentând cca 37% din suprafața forestieră a României (6,37 milioane de hectare).

„Tetra Top, ambalajul iaurtului de băut Activia, devine astfel primul ambalaj al companiei Tetra Pak cu certificare FSC ales de un producător de alimente din România. Suntem convinși că în următoarea perioadă vom vedea și alte companii care vor alege să ambaleze produse realizate local în ambalajele certificate FSC, cu atât mai mult cu cât politica noastră globală este să ne asumăm integral acest cost suplimentar al ambalajului certificat FSC (un ambalaj premium), fără a-l transfera clienților noștri. În plus, acest tip de ambalaje oferă beneficii de necontestat mărcilor care le folosesc și demonstrează angajament pe termen lung față de politicile de responsabilitate socială; el devine un diferențiator pozitiv al produsului la raft, motivând consumatorii să îl aleagă în schimbul unui produs concurent în ambalaj necertificat”, declară Cristina Dumitru, Communications Manager Tetra Pak South Eastern Europe.

„Ne bucurăm să fim primii parteneri ai Tetra Pak în România care au ales ambalajul certificat FSC pentru Activia, cel mai vândut iaurt din Romania Această decizie a fost un pas firesc, în acord cu politica noastră de responsabilitate socială și de protecție a mediului deoarece promovăm atât alimentația echilibrată, cât și comportamentul responsabil față de mediu. Ne bucurăm să oferim acum consumatorilor Activia de băut în ambalaj certificat FSC, dându-le posibilitatea de a beneficia, în același timp, de un produs de calitate și de a contribui activ la protejarea pădurilor”, declară Cristina Popescu, Corporate Communications Manager Danone South Eastern Europe.

Din studiul de opinie comandat de Tetra Pak despre FSC (Forest Stewardship Council®) și ambalajele de lapte, lactate și suc cu certificare FSC (mai 2013) a reieșit că 1 din 2 consumatori români ar alege ambalajele de carton provenind din păduri administrate responsabil (certificate FSC). Tetra Pak și Danone vin astfel în întâmpinarea consumatorilor responsabili, oferindu-le acum iaurtul de băut Activia în ambalaj de carton provenind din păduri certificate FSC.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,034 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Promovare » Stirea verde » Tetra Top, ambalajul iaurtului de băut Activia, este primul ambalaj al companiei Tetra Pak cu certificare FSC
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: