Ahold Delhaize a anunțat numirea lui Frans Muller în poziția de CEO al companiei

Grupul de retail Ahold Delhaize, din care face parte şi reţeaua Mega Image, a anunțat că Dick Boer, CEO Ahold Delhaize, se va retrage din companie începând cu data de 1 Iulie 2018, iar acesta va fi înlocuit de Frans Muller.

Ahold DelhaizeÎi mulțumim lui Dick pentru leadership-ul și dăruirea sa, oferite de-a lungul celor 20 de ani de activitate în cadrul Ahold Delhaize și Ahold.

Sub conducerea lui Dick, doi mari retaileri au fost aduși împreună printr-o fuziune istorică. Prin această fuziune completă, Ahold Delahize este acum pregătit să treacă la pasul următor.”, a declarat Mats Jansson, Președinte al Consiliului de Supraveghere Ahold Delhaize.

Alături de Dick, Frans a avut un rol esențial în reunirea Ahold cu Delhaize Group. În ultimii doi ani, el a condus procesul de integrare în strânsă colaborare cu brandurile locale și cu birourile de suport. Prin experiența sa vastă legată de retail și prin cunoașterea profundă a companiei, atât a brandurilor de retail din piața europeană, cât și a celor din SUA, Frans aduce valoare noii companii, făcându-l o alegere perfectă pentru a fi următorul CEO.

Frans este dedicat modelului de operare centrat pe brand, acesta fiind cheia strategiei noastre. Noi suntem încrezători că Frans este persoana potrivită să conducă compania în următoarea fază.”, a continuat Mats Jansson.

Frans Muller are peste 20 de ani de experiență în retail și a fost vicepreședinte și director de integrare în cadrul Ahold Delhaize începând cu 24 iulie 2016. În plus, a condus Delhaize America pe un post interimar din octombrie 2016 până în ianuarie 2018. Anterior fuziunii dintre Ahold și Delhaize, Frans Muller a fost Președinte și CEO al Delahize Group din 2013. Înainte de a face parte din Delhaize Group, a făcut parte din conducerea retailerului Metro AG timp de 7 ani și a fost CEO al diviziei Metro Cash & Carry timp de 5 ani.

Sunt onorat pentru oportunitatea de a conduce o companie cu branduri atât de puternice în portofoliu și cu un potențial foarte mare de creștere pe termen lung. Succesul nostru se bazează pe livrarea unei experiențe de cumpărături perfecte pentru consumatorii noștri, atât în magazine, cât și în online.

Construind pe fundațiile solide realizate pe timpul conducerii lui Dick, vom continua să stimulăm inovația și dezvoltarea atât în magazinele fizice, cât și în online, iar în același timp să punem în aplicare strategia noastră și să aducem valoare acțiunilor companiei. Focusul meu va fi pe livrarea promisiunii de a crea un loc perfect pentru cumpărături, un loc bun pentru a lucra și de a fi un vecin bun – în fiecare zi.”, a declarat Frans Muller.

A fost un privilegiu să conduc Ahold Delhaize și să lucreză cu colegi atât de talentați, servind consumatori din toată lumea. Astăzi, compania noastră are toate premizele pentru o creștere de lungă durată, un moment potrivit pentru a mă retrage. Sunt mândru de ce am obținut împreună și a fost plăcerea mea să îi ofer această oportunitate lui Frans, pe care am reușit să îl cunosc ca fiind un lider talentat. Le doresc lui, echipei executive și tuturor din companie tot ce e mai bine pentru viitor.”, a declarat Dick Boer.

Dick Boer va mai lucra alături de Frans Muller pentru a realiza o tranziție ușoară până pe 1 iulie 2018 și va rămâne consilier al companiei până la jumătatea lui 2019.

Ahold Delhaize

Ahold Delhaize, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente, are o rețea ce cuprinde în prezent 6,500 de magazine la nivel mondial și 370.000 de angajați, care servesc peste 50 de milioane de consumatori în fiecare săptămână în 11 țări.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *