Diamant

Amazon a lansat primul supermarket fără case de marcat

Amazon a lansat în Seattle propriul magazin de produse alimentare, Amazon Go, primul supermarket de unde clientul își poate face cumpărăturile și apoi poate pleca fără să plătească, efectiv, produsele la casele de marcat.

AmazonE o experienţă nouă pe care Amazon o propune clienţilor săi care petrec timp îndelungat la casele de marcat.

Despre ce este vorba?

Evident, clienţii pătesc produsele achiziţionate în noul magazin Amazon dar nu în mod direct ci prin intermediul unei aplicaţii pentru mobil.

Pentru a utiliza serviciul Amazon, clientul trebuie să instaleze aplicația Amazon Go și să o lase deschisă în timpul cumpărăturilor din supermarket. În timp ce produsele sunt luate de pe raft, aplicația le contorizează pe o listă virtuală de cumpărături, iar la ieșirea din magazin, senzorii instalați în locul caselor de marcat finalizează comanda și încasează suma din contul Amazon al clientului.

Astfel, oamenii pot face cumpărături într-un timp mult mai scurt, fără să mai treacă produsele prin casa de marcat, să plătească pe loc sau să interacționeze cu angajații supermaketului.

Întreg magazinul, precum și rafturile acestuia sunt echipate cu senzori și camere de filmat, fapt pentru care produsele care sunt luate de pe raft pot fi detectate și astfel, pe lângă marcarea propriu-zisă a produselor cumpărate se pot realiza chiar liste de preferințe ale clienților.

Amazon Go este momentan deschis și testat doar de către angajații retailerului, într-o fază beta, urmând să fie deschis publicului la începutul anului 2017.

În urmă cu patru ani, ne-am întrebat dacă am putea crea o experiență de cumpărături fără finalizarea fizică a comenzii. Eram curioși dacă putem împinge limitele viziunii calculatorului până în punctul de a crea un magazin de unde clienții să ia tot ce își doresc, iar apoi să plece pur și simplu. Acum avem răspunsul: descarcă aplicația Amazon Go și mergi la cumpărături!„, au declarat reprezentanții Amazon.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,995 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Amazon a lansat primul supermarket fără case de marcat
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: