AMRCR: E nevoie de o lege corectă în domeniul comercializării produselor alimentare

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR – a luat notă de declarațiile Ministrului Agriculturii referitoare la atenționarea Comisiei Europene privind riscul de infringement în cazul Legii 150/ 2016.

AMRCRÎn legătură cu opțiunile enunțate de domnul Ministru privind continuarea procesului legislativ, considerăm că esențială este respectarea legalității și nu tertipuri tactice fără finalitate.

Credit Foto: shutterstock.com

În timpul dezbaterilor proiectului de modificare a Legii 321/2009 am semnalat autorităților competente problemele pe care le poate genera adoptarea unor amendamente vădit nefundamentate, menite să creeze, cu orice preț, doar false așteptări.

Credem că întreaga Lege 150/2016 trebuie revizuită cât mai repede pentru că, așa cum am anticipat, nu a adus nimic bun nimănui și, pe lângă riscul de infringement și apariția altor vulnerabilități legale, a produs și masive bulversări în piață.

AMRCR este gata să colaboreze cu instituțiile statului și cu organizațiile profesionale pentru elaborarea unei legi corecte în domeniul comercializării produselor alimentare, în beneficiul general al operatorilor economici, având ca obiective susținerea și promovarea producătorilor locali și a produselor românești, în condițiile economiei libere de piață și, mai ales, în folosul consumatorilor.

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR – este o asociație profesională din care fac parte cei mai mari jucători care operează pe piața de retail din România. Aceasta a fost constituită în anul 2003 și are în acest moment următorii membri: Auchan, Billa, Brico-Depot, Carrefour, Cora, Decathlon, Dedeman, Hornbach, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny Market, Profi și Selgros.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,064 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » AMRCR: E nevoie de o lege corectă în domeniul comercializării produselor alimentare
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: