ZaharulOradea

Analiză: Stocul modern de retail din București va atinge un milion de metri pătrați în 2015

Stocul de retail modern în Capitală este de 902.000 metri pătraţi, conţinând 11 centre comerciale, şapte parcuri de retail şi cinci galerii comerciale, acesta urmând să atingă, în 2015, pragul de un milion de metri pătraţi, conform unui studiu DTZ Research privind piaţa bucureşteană de retail.

1Din totalul stocului de retail, centrele comerciale reprezintă 54%, în timp ce parcurile de retail şi galerii comerciale reprezintă 35% şi, respectiv, 11%. Comparativ cu stocul de retail modern din afara Bucureştiului, unde majoritatea spaţiului a fost livrat în perioada 2006 -2008, în Capitală peste 50% din total stocului de retail (55%) a fost livrat între 2008 şi 2010.

,,Bucureştiul este cea mai mare capitală din Europa Centrală şi de Est (ECE) ca număr de locuitori şi, cu toate acestea, oraşul se află în urma principalelor capitale din regiune din punct de vedere al stocului modern de retail. Anul viitor situaţia începe să se echilibreze, odată ce stocul modern de retail din Capitală va atinge pragul de un milion de mp.

De altfel, volumul livrărilor anunţat în Bucureşti pentru 2015 este cel mai ridicat din regiune. Dezvoltările pe segmentul de retail în Budapesta sunt oprite din cauza situaţiei legislative, în Praga, proiectele anunţate se situează ca nivel la 22% din nivelul anunţat pentru Bucureşti, iar în Varşovia, cea mai dezvoltată piaţă de retail din Europa Centrală şi de Est, nivelul livrărilor pe acest segment este cu 65% mai scăzut faţă de nivelul preconizat pentru Bucureşti”, apreciază Mihaela Gălăţanu, specialist în cercetare DTZ Research.

Bucureştiul are un stoc modern de retail ce reprezintă peste 30% din spaţiile moderne de retail din România. Bucureştiul este, conform studiului, unul din oraşele din ECE cu cele mai ample lucrări de construcţii de retail, pentru următorii doi ani fiind planificaţi pentru inaugurare 187.000 mp.

Sursa: AGERPRES

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,047 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Analiză: Stocul modern de retail din București va atinge un milion de metri pătrați în 2015

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: