Auchan Holding, rezultate încurajatoare pentru prima jumătate a anului

Auchan Holding a raportat o nouă creştere de +0,8%* a cifrei de afaceri consolidată, fără taxe, aceasta ajungând la 26.106 milioane de euro, în prima jumătate a anului, până la data de 30 iunie 2016. Creştere remarcabilă în România.

Auchan HoldingGrație unei activități solide în cvasi-totalitatea țărilor sale (11 dintre ele progresează în cifră de afaceri la un curs de schimb constant) și urmare a dezvoltării portofoliului său de magazine sub marca Auchan (62 de puncte de vânzare deschise, în principal în China, în Rusia, în Franța şi în Italia), creșterea organică a vânzărilor atinge +1,1 % (la curs de schimb constant).

În primul semestru din anul 2016, Auchan Retail a înregistrat o cifră de afaceri consolidată fără taxe de 25 369 milioane de euro, în creştere cu 0,7 % la curs de schimb curent. Auchan Retail operează, în toată lumea, 969 hipermarketuri, 2 612 magazine de proximitate şi desfăşoară e-comerţ în 16 ţări.

„Auchan Retail a cunoscut o dinamică comercială pozitivă în aproape toate țările, precum Franța, unde Auchan cunoștea o tentință de scădere, în România, acolo unde avem o creștere remarcabilă, sau în China, unde am stabilizat cifra de afaceri la comparabil. Totodată, în Rusia, unde vom sărbători, la sfârșitul anului deschiderea celui de-al 100- lea hipermarket, modelul nostru comercial cu o poziționare a prețului mai agresivă, este apreciat de către populație și noi credem mai mult  ca niciodată în  această țară ca fiind  un  puternic contributor al rezultatului pentru Auchan Holding”, a declarat Wilhelm Hubner, preşedinte al comitetului director Auchan Holding.

Auchan Holding, bilanţ pentru prima jumătate a anului:

  •          Urmarea dezvoltării parcului sub marca Auchan : +16 hipermarketuri și +46 magazine de proximitate
  •          Consolidarea modernității și atractivității centrelor comerciale: creştere a traficului clienţilor a celor mai importante 30 de centre comerciale: +2,7%
  •          Un nivel de îndatorare stabil: Gearing de 29,4%

Auchan Holding, grupul francez de retail, a fost redenumit astfel în octombrie 2015 şi cuprinde Auchan Retail, Immochan (divizia de imobiliare) şi banca Oney Banque Accord.

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri în 18 oraşe, cu 280.000 mp suprafaţa netă de vânzare – al doilea comerciant din ţară, cu circa 11.000 de angajaţi – al cincilea angajator privat din România şi o cifra de afaceri cu taxe de peste 1 miliard de Euro în 2015.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,081 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Auchan Holding, rezultate încurajatoare pentru prima jumătate a anului
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandari
%d blogeri au apreciat: