Auchan în colaborare cu Fundația Noi Orizonturi, a reamenajat 9 săli de clasă din 9 școli din România

Auchan Retail România, în colaborare cu Fundația Noi Orizonturi, a reamenajat și dotat 9 săli de clasă, din tot atâtea orașe din România.

AuchanPentru fiecare dintre școlile selectate în program Auchan a oferit o sponsorizare în valoare de 10.000 de euro, care a acoperit costurile de amanajare a unui Laborator de joc și citit împreună (cu bănci individuale colorate și sub formă de trapez, care pot fi aranjate în diverse forme în sala de clasă, flipchart, tablă cu bureți magnetici, rafturi pentru cărți, cărți etc.), de organizare a unor ateliere de citit împreună dedicat profesorilor și părinților și a unor cursuri de formare în metoda educației prin experiență pentru 15 profesori de la fiecare școală.

Instituțiile de învățământ au fost selectate pe baza unui dosar de participare transmis de școlile care și-au dorit să participe la program.
Angajații Auchan s-au implicat în amenajarea sălilor, activitate desfășurată între 3 și 5 mai, iar o parte dintre ei au participat chiar și la Atelierele de Citit împreună, care au avut loc în perioada 9-26 mai.

15 profesori de la fiecare școală selectată în program vor participa, în septembrie, la un curs de formare în metoda învățării prin experiență susținut de formatorii Fundației Noi Orizonturi. Acest curs are menirea de a încuraja învățarea experiențială, o metodă care folosește instrumente precum jocul, povestea și proiectul de serviciu în folosul comunității.

„Mobilizatron” reprezintă demersul de responsabilitate socială lansat de Auchan în anul 2016, pentru a sărbători zece ani de prezență în România. „Mobilizatron” înglobează cauze dedicate dezvoltării comunităților locale, sub formă de acțiuni de ajutor umanitar (pachete pentru copii și vârstnici din mediile defavorizate), precum și acțiuni din sfera educației (crearea de spații educaționale alternative, instruirea personalului didactic).

Proiectul „Mobilizatron” este susținut de Auchan și implementat cu sprijinul organizațiilor non-guvernamentale partenere: Crucea Roșie România, Fundația Noi Orizonturi și Teach For Romania.

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi, fondată în anul 2000 în Valea Jiului, este să inspire tinerii să conducă și să producă schimbări sociale.

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, cu circa 10.000 de angajaţi, cu o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro în 2016 şi propune celor circa 5 milioane de locuitori din 18 oraşe în care sunt prezente magazinele Auchan un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount generalizat, cu toate preţurile mici, permanent.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,037 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Auchan în colaborare cu Fundația Noi Orizonturi, a reamenajat 9 săli de clasă din 9 școli din România

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: