Hipermarketurile Auchan au colectat 100.000 de litri de ulei alimentar uzat în 12 luni

La aproape un an de la lansarea inițiativei de colectare a uleiului alimentar uzat în toate hipermarketurile din țară, Auchan anunță colectarea primilor 100.000 litri de ulei uzat.

Auchan

Programul de colectare continuă pe termen nelimitat în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan. În plus, acestora li se alătură ca puncte de colectare și  supermarketurile Auchan Turda (Cluj), Liberty (București) și MyAuchan Alexandriei (București).

În luna octombrie 2019, Auchan a lansat românilor din cele 18 județe în care funcționează magazinele sale invitația de a contribui la un viitor sustenabil prin reciclarea uleiului alimentar uzat. La mai puțin de un an de la anunțul companiei, zeci de mii de persoane au răspuns apelului și au adus în toate cele 33 de hipermarketuri 100.000 de litri de ulei folosit, cu scopul de a fi ulterior reciclat în biodisel.

Prin această inițiativă de responsabilizare, compania invită consumatorii casnici să aducă în hipermarketurile Auchan uleiul alimentar folosit în propriile gospodării, evitând aruncarea acestuia pe canalizare. În felul acesta, se elimină și efectele dăunătoare pe care uleiul le are asupra solului și apelor, precum și apariția unor costuri suplimentare pentru întreținerea și curățarea stațiilor de epurare.

Ne-am propus colectarea acestei cantități până la finalul anului, dar ne bucurăm să vedem că așteptările noastre au fost depășite într-un timp și mai scurt. Acest răspuns demonstrează încă o dată faptul că din ce în ce mai mulți români conștientizează rolul pe care îl avem fiecare în protejarea mediului înconjurător și impactul puternic pe care un gest atât de simplu îl are asupra naturii. Le mulțumim tuturor celor care s-au alăturat inițiativei noastre și îi asigurăm că astfel de acțiuni vor continua să aibă loc în rețeaua de magazine Auchan”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan România.

Galați, Satu Mare și București – orașele în care s-au colectat cele mai mari cantități de ulei uzat

Potrivit companiei, magazinul Auchan Galați a colectat cea mai mare parte din cantitatea totală de ulei alimentar uzat, acesta fiind urmat de magazinul din Satu Mare. În Capitală, cele mai mari cantități de ulei s-au colectat în hipermarketul din Drumul Taberei.

Cum se poate colecta uleiul folosit în magazinele Auchan

Programul de colectare continuă în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din țară, cărora li se alătură ca puncte de colectare și supermarketurile Auchan Turda și Liberty, precum și magazinul MyAuchan Alexandriei din București.

În continuare, consumatorii casnici sunt așteptați să aducă uleiul alimentar utilizat la birourile Serviciul Clienți din punctele de colectare. În funcție de cantitatea predată, clienții sunt recompensați cu produse din partea partenerilor Fairy și AQUA Carpatica.

  • Uleiul folosit se colectează, după răcire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat și neamestecat cu alte deșeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.
  • Colectarea uleiului se face în recipiente de minim 0,5 litri (sau multiplu de 0,5l). Acestea se aduc în magazinele Auchan la biroul Serviciul Clienți.
  • În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiți de către partenerii Auchan cu detergent de vase Fairy sau apă plată AQUA Carpatica.

Uleiul astfel colectat este predat companiei Respiră Verde, lider național în materie de colectare, valorificare şi eliminare finală a uleiurilor şi grăsimilor comestibile uzate, pentru a fi condiționat printr-o serie de procese de încălzire, decantare și filtrare. Ulterior, uleiul este transportat către valorificatorii finali, companii din spațiul UE, în vederea producerii de biocombustibili.

Auchan România

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, 5 supermarketuri Auchan și o rețea de 26 magazine de proximitate MyAuchan. Cu peste 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune celor circa 5 milioane de locuitori din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount generalizat, cu toate preţurile mici, permanent. Pe www.auchan.ro, Auchan prezintă clienților peste 25.000 de produse. Totodată, Auchan România realizează o serie de acțiuni importante pentru promovarea activităților de responsabilitate socială şi integrare a tinerilor, dar şi programe pentru protejarea mediului înconjurător care au drept scop gestionarea deşeurilor, economisirea resurselor etc. Printre cele mai ample acțiuni de responsabilitate derulate de către companie se numără campania Mobilizatron, care a condus la plantarea a 100.000 de copaci în România, realizarea filmului România Neîmblânzită, primul documentar despre natura României, precum și campania de colectare a uleiului alimentar uzat prin intermediul hipermarketurilor Auchan.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *