Carrefour România obține titlul GUINNESS WORLD RECORDS la secțiunea Longest line of pie slices

Carrefour România a doborât recordul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru secțiunea „Longest line of pie slices” (cea mai mare plăcintă cu mere din lume), cu o plăcintă care măsoară o lungime de 2.371,20 de metri. Preparatul a fost realizat de către experții brutari ai Carrefour România, din mere românești proaspete și gustoase, direct de la producătorii locali.

Carrefour

Mai multe imagini, aici.

Carrefour România redescoperă gusturile tradiționale printr-un eveniment inedit, devenind deținătorul unui titlu oficial GUINNESS WORLD RECORDS pentru Longest line of pie slices. Recordul anterior a fost obținut pe 9 decembrie 2017, când Téléthon și Carrefour (Franța) au realizat o plăcintă cu lungimea de 421,60 metri. Pentru certificarea noului record, un adjudecător oficial al GUINNESS WORLD RECORDS s-a ocupat de măsurarea exactă a dimensiunilor plăcintei, stabilind dacă toate criteriile de jurizare au fost îndeplinite corespunzător.

Desertul, atât de cunoscut românilor, a fost realizat din produse proaspete și gustoase, din mere românești, de la micii producători locali. Pentru realizarea preparatului au fost utilizate 2 tone și jumătate de făină și peste 5 tone de mere românești.

Plăcinta a fost pregătită în laboratoarele proprii Carrefour

Plăcinta a fost pregătită în laboratoarele proprii Carrefour, iar peste 100 de angajați din raionul brutărie din hipermarketurile din București, Brăila și Ploiești au contribuit la înscrierea acesteia în Cartea Recordurilor. Rețeta aleasă pentru plăcintă este una tradițională și urmează a fi produsă la o scară mai largă, în toate hipermarketurile din țară, astfel încât locuitorii fiecărui oraș se vor putea bucura de gustul și aroma ingredientelor proaspete, românești la ei acasă.

Totodată, Carrefour a decis ca după certificarea tentativei oficiale  de către Guinness World Records, cea mai lungă plăcintă de mere va fi donată centrelor de copii din București.

„Recordul a reprezentat încă de la început o provocare pentru Carrefour România. Am vrut să le reamintim clienților noștri de gustul copilăriei printr-un desert cunoscut tuturor, celebra plăcintă de mere, într-un mod surprinzător.

La Carrefour susținem și încurajăm dezvoltarea micilor producători locali, iar mobilizarea pentru îndeplinirea recordului a însemnat implicarea totală a acestora în proiect. Ne bucurăm că le putem oferi, zi de zi, consumatorilor opțiuni alimentare sănătoase și de calitate, pentru ca aceștia să poată mânca mai bine, oriunde și oricând.”, spune Silviu Diaconu, Director Achiziții Fructe și Legume al Carrefour România.

„Alături de ciorbe, plăcintele reprezintă un diferențiator al gastronomiei românești de bucătăriile națiunilor din jur. Plăcintele sunt în mod tradițional gătite în multe țări, însă o diversitate atât de mare cum găsim în bucătăria românească nu are nicio altă națiune. Cu precădere plăcinta de mere (cu variațiunea celei cu dovleac) coaptă în modul acesta, folosind aceste tehnici specifice, nu e regăsită în nicio parte a lumii, oricât de apropiată sau îndepărtată ar fi.

Văd în plăcinta de mere îndelungata tradiție și abordarea inovativă în același timp. E ceva doar al nostru, o direcție pe care doar noi, românii, am explorat-o.”, spune Marius Tudosiei, Specialist în gastronomie.

Carrefour

În România, grupul Carrefour oferă clienților săi multiple posibilități de a face cumpărături, atât în cele 320 magazine din țară, cât și prin portalul unic www.carrefour.ro, de unde clienţii din Bucureşti pot achiziţiona produse alimentare din secţiunea „Supermakret Online”, dar şi produse nealimentare din secţiunea Carrefour&Partenerii, cu livrare oriunde în ţară sau cu ridicare de la punctele „Click&Collect” din hipermarketurile Carrefour.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,101 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Carrefour România obține titlul GUINNESS WORLD RECORDS la secțiunea Longest line of pie slices

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: