ZaharulOradea

Carrefour Parklake a sărbătorit Ziua Mondială a Alimentației

Carrefour Parklake a sărbătorit Ziua Mondială a Alimentației prin implementarea unor proiecte și inițiative împotriva risipei alimentare.

CarrefourRisipa alimentară este o problemă pe piața din România. Din această cauză, Carrefour Parklake a pornit câteva proiecte și inițiative pentru a combate risipa alimentară. Astfel, retailerul a implementat trei locuri în care produsele alimentare care se apropie de data expirării pot fi cumpărate mai repede. Acestea sunt semnalizate prin afișe, astfel încât clienții să le observe mai repede.

Conform reprezentanților Carrefour Parklake, clienții cu vârste înaintate sunt cei care cumpără produsele cu vânzare accelerată, față de tinerii care preferă produsele care au o dată de expirare mai îndepărtată..

De asemenea, fructele și legumele ce nu sunt cumpărate sunt transformate în sucuri naturale sau folosite pentru produsele patiserie din cadrul magazinului. Produsele care nu sunt vândute sau produsele pe care clienții le pun în urnele special amenajate din magazin sunt transportate în fiecare seară către persoanele defavorizate. Astfel, peste 20.000 de kg de produse se strâng pe an în urne.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țãri, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numãrul unu în Europa. De peste 50 de ani, Carrefour este un partener pentru viața de zi cu zi. În fiecare zi, acesta primește în magazinele sale peste 10 milioane de clienți din lumea întreagã, oferindu-le o gamã largã de produse și servicii la prețuri echitabile. În România, Grupul Carrefour numãrã 303 de magazine dintre care 32 hipermarketuri ‘Carrefour’, 218 supermarketuri (203 magazine ‘Market’ si 15 magazine ‘Express Orange’), 42 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’, un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,058 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Carrefour Parklake a sărbătorit Ziua Mondială a Alimentației
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: