Carrefour va inaugura, la finalul anului viitor, primul hipermarket din Craiova, în noul centru comercial Promenada Mall Craiova

Primul hipermarket Carrefour din Craiova se va inaugura la finalul anului viitor în noul centru comercial Promenada Mall Craiova, construit de NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Dezvoltatorul a anunțat azi, 22 martie 2022, demararea lucrărilor la Promenada Mall Craiova, investiție care se ridică la 125 milioane euro și al cărei termen de finalizare va fi trimestrul patru, 2023. Promenada Mall este localizat pe Bulevardul Calea Severinului, principala arteră rutieră care traversează municipiul Craiova, aproape de centrul orașului și destinat celor peste 400.000 locuitori din Zona Metropolitană.

Carrefour Promenada Mall Craiova

Construit pe un teren de aproximativ 200.000 mp, centrul comercial va dispune de o suprafață închiriabilă de 53.000 mp, cu o suprafață construită de 72.000 mp și 2.100 locuri de parcare, pe care la va pune la dispoziția clienților săi.

Promenada Mall Craiova va găzdui cele mai noi concepte ale brandurilor internaţionale şi naţionale de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, înfrumuseţare, articole sportive şi pentru copii, multe dintre acestea fiind premiere pentru capitala Olteniei.

”Lucrările efective de construcție au demarat după pregătirea terenului și obținerea în această lună a tuturor autorizațiilor și avansează conform graficului stabilit. Suntem acum în măsură să spunem că Promenada Craiova va fi inaugurat până la finele anului viitor. Știm că este un centru comercial așteptat de craioveni, iar investiția de la Craiova este cea mai mare pe care grupul NEPI Rockcastle o realizează în România, în afara Bucureștiului. Acest lucru demonstrează încă o dată încrederea pe care o avem în potențialul capitalei Olteniei”, a declarat Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle.

Cea mai nouă și modernă destinație de shopping din Craiova va oferi o zonă generoasă de restaurante, fast-food-uri și cafenele, dar și un cinematograf multiplex de lanț internațional, pentru a crea un mix complet între fashion, food și entertainment pentru întreaga familie.

Primul hipermarket Carrefour din Craiova

O premieră pentru Craiova o va reprezenta și primul hipermarket Carrefour din oraș, o destinație de cumpărături de asemenea mult așteptată pe piața locală. De asemenea, un magazin de bricolaj Dedeman, cu o suprafață de peste 16.000 mp, va completa oferta centrului comercial.

Promenada Craiova va avea și o impresionantă terasă panoramică, ce va putea găzdui evenimente și care va fi legată pietonal de Bulevardul Calea Severinului, printr-o pasarelă cu un concept unic în regiune.

„Vom avea în cele peste 120 de magazine din Promenada Mall Craiova branduri prezente pentru prima oară în regiune, pentru a crea o experiență relevantă de shopping pentru clienții noștri. Vom crea aproximativ 1.500 noi locuri de muncă în oraș, dar vom da și un semnal puternic și altor investitori pentru economia locală. Punem în acest centru comercial, unic prin design, toată experiența acumulată în investiții similare derulate de noi”, a continuat Marius Barbu.

Ample lucrări de infrastructură rutieră

Investiția NEPI Rockcastle în Craiova cuprinde și ample lucrări de infrastructură rutieră, pentru a facilita accesul craiovenilor către noul centru comercial, dar și pentru a fluidiza traficul în întreaga zonă. Astfel, un nou bulevard de legătură, între Bulevardul Calea Severinului și Bulevardul Râului, va fi construit în paralel cu lucrările la investiția Promenada Mall.

„Am obținut în această lună autorizația de construire a noului bulevard, prevăzut cu două benzi pe fiecare sens, linie mediană, sensuri giratorii, semaforizare inteligentă cu sistem de detecţie modern, dotat cu camere video, spații verzi, piste de biciclete și stații de autobuz. Este o investiție asumată de NEPI Rockcastle și, în același timp, un sprijin pe care îl oferim către comunitatea locală, prin îmbunătățirea infrastructurii și implicit creșterea calității vieții locuitorilor săi”, a adăugat Andrei RADU, Development Director, NEPI Rockcastle.

NEPI Rockcastle

NEPI Rockcastle este principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu remarcabil de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune. Cu 52 de proprietăți, peste 400 de angajați în cele nouă piețe, și abilitățile de gestionare geografice diverse, NEPI Rockcastle urmărește în mod eficient oportunitățile imobiliare din CEE, beneficiind de un avantaj strategic în achiziționarea, dezvoltarea și gestionarea proprietăților.

În România, compania deține 20 de centre comerciale și 7 strip mall-uri, în cele mai importante orașe din țară, dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Ploiești (Ploiești Shopping City).

Carrefour

Carrefour România oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături în siguranță: direct în cele peste 360 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platforma BRINGO, disponibilă gratuit în Google Play și App Store.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *