Next_Capitall

Carrefour România și Green Group anunță planurile de dezvoltare pentru noul an

Carrefour România și Green Group prezintă rezultatele sistemului de colectare selectivă a deșeurilor SIGUREC și anunță planurile de dezvoltare a proiectului pentru noul an.

Sistemul SIGUREC

În total, în perioada 1 august – 31 decembrie 2014, stațiile SIGUREC au colectat peste 1,000 de tone deșeuri care au fost trimise direct în fabricile de reciclare din România.

Buzău este orașul campion la reciclarea echipamentelor electrice și electronice, precum și la deșeurile de hârtie/carton și aluminiu. În ceea ce privește ambalajele PET și sticlă, stația amplasată la Carrefour Băneasa este pe primul loc la colectare.

Cantitățile de deșeuri preluate prin sistemul SIGUREC în ultimele cinci luni ale anului 2014:

  • 063 unități de ambalaje PET-uri, doze și sticlă
  • 121 kg deşeuri de echipamente electrice şi electronice
  • 063 kg de hârtie/carton

Prin stațiile SIGUREC, oamenii beneficiază de un sistem automatizat de preluare a deșeurilor, fiind în schimb recompensați sub formă de discount la cumpărăturile efectuate în magazinele Carrefour. Totodată, sistemul reprezintă garanția că deșeurile aduse sunt înregistrate și monitorizate și ajung direct în fabricile de reciclare și nu la gropile de gunoi, iar pentru mulți dintre clienții noștri aceasta este adevărata recompensă, a declarat Constantin Damov, co-fondator al Green Group.

Valoarea medie a discountului obținut de o persoană în perioada menționată a fost de 11 lei pentru deșeuri de echipamente electronice și hârtie/carton și 2 lei pentru deșeuri de  ambalaje. Discounturile sunt calculate plecând de la următoarele valori de referință: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticlă, 15 bani/kilogram de hârtie sau carton. Pentru DEEE-uri, valoarea pe kilogram variază în funcție de tipul aparatului predat, între 60 de bani/kilogram și 10 lei/kilogram pentru telefoane mobile.

În 2015, se va continua implementarea sistemului SIGUREC și în celelate orașe în care Carrefour este prezent cu hipermarketuri.

Primele noi stații din 2015 vor fi deschise începând cu 11 martie în parcările magazinelor Carrefour Ploiești, Carrefour Colentina și Carrefour Berceni.

Protecția mediului este o axă importantă în strategia de dezvoltare durabilă a Carrefour. În acest context, este important pentru noi să contribuim la reducerea deșeurilor din comunitățile în cadrul cărora avem magazine. Sistemul SIGUREC ne permite să punem la dispoziția clienților Carrefour soluții de colectare selectivă a deșeurilor, acesta fiind un comportament pe care îl recompensăm prin acordarea de discounturi în hipermarketurile noastre”, a declarat Florin Căpățână, Director Dezvoltare Durabilă și Relații Instituționale Carrefour România.

Sistemul SIGUREC este prezent cu câte o stație în Carrefour Brăila, Carrefour Brașov, Carrefour Buzău, Carrefour Drobeta, Carrefour Focșani, Carrefour Iași Era, Carrefour Oradea Era, Carrefour Pitești, Carrefour Sibiu, Carrefour Suceava, Carrefour Vitantis, Carrefour Băneasa și Carrefour Militari.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,065 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Promovare » Stirea verde » Carrefour România și Green Group anunță planurile de dezvoltare pentru noul an

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: