Cifra de afaceri din retail a crescut cu aproape 5%, în primele două luni ale anului

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat azi, 3 aprilie 2015, datele referitoare la cifra de afaceri din retail pentru primele două luni ale anului comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

supermarketAstfel, în perioada 1.I-28.II.2015, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de  perioada 1.I-28.II.2014 atât ca serie brută cât şi  ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu  4,8%, respectiv 4,9%.

Credit foto: Shutterstock

Totuşi, cifra de afaceri a lunii februarie 2015 a scăzut faţă de ianuarie 2015. Astfel, în luna februarie 2015, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 1,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 3,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,5%.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,061 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Cifra de afaceri din retail a crescut cu aproape 5%, în primele două luni ale anului
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: